Producătorii italieni de vin se uită neputincioși la capriciile vremii și cer guvernanților, în primul rând, ajutoare financiare, transmite Tvr.ro.
Ludovico Botti și familia au început afacerea viticolă acum 18 ani în Viterbo, o localitate situată la 100 de kilometri de Roma. În ultimii ani, cultivarea strugurilor a devenit o provocare. În numai 5 ani a înregistrat pierderi de 20 la sută dintr-o afacere care altădată era înfloritoare.
Lodovico Botti, ca mulți alți viticultori din Italia, nu mai folosește erbicide, folosește din ce în ce mai puține tractoare care poluează, pentru depozitare folosește spații cu temperatura scăzută pe cale naturală. În plus, vinul este îmbuteliat în sticle mai mici.
Cu alte cuvinte, deși costurile de producție au crescut, producătorii fac tot ce le stă în putință pentru a diminua nivelul poluării de la un an la altul. Cu toate acestea, toți fermierii iau în calcul fie relocarea culturilor de viță-de-vie, fie reorientarea către alte culturi care se pot adapta la noile condiții climatice.