OLAF: România este pe primul loc în topul fraudelor cu fonduri europene

Articole

România este țara împotriva căreia Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a soluționat în 2019 cele mai multe investigații privind managementul și cheltuirea fondurilor europene, scrie agrointel.ro. Mai mult de o zecime din totalul de 100 de dosare se referă la fraude cu fonduri europene, potrivit raportului OLAF pe 2019.

OLAF a investigat anul trecut cum s-au cheltuit fonduri europene în 42 de țări, soluționând 100 de dosare în total, 11 dintre acestea (peste o zecime) privesc doar fondurile europene cheltuite în România, situând această țară pe primul loc la acest capitol.

De asemenea, 9 din cele 11 dosare au fost soluționate cu recomandări din partea organismului european. România apare în raportul OLAF la mai multe capitole privind fraude cu fonduri europene: ferme de acvacultură în zone unde nu există apă, fonduri europene pentru prevenirea incendiilor de pădure sau fonduri pentru managementul apelor uzate. 

Manevre internaţionale tot mai complexe au fost folosite pentru deturnarea a 148 de milioane de euro în 2019, constată OLAF în ultimul raport.

Источник: Agroexpert
обратно к списку

а также