Articole

Peste 40% din producţia de cacao din Coasta de Fildeș provine din zonele protejate

În Coasta de Fildeș, mare parte din cacao provine din pădurile protejate. Arborele de cacao cultivat ilegal este apoi comercializat de către marii producători de ciocolată, procedurile de certificare având un impact redus asupra acestui comerț ilicit. În satul Taobly din Coasta de Fildeș, nimeni nu pare să știe de unde începe cu adevărat rezervația forestieră Mont Tia. Rezervația de 24.000 de hectare abia acum conține o acoperire forestieră. În jur, plantațiile de cacao au luat locul vegetației originale.

În acest sat de 12.000 de locuitori, cultura de cacao este principala sursă de venit, iar majoritatea sătenilor au plantații proprii, de câțiva hectare.

Pentru a-și proteja plantațiile ilegale și pentru a-și vinde boabele cooperativelor de cacao, proprietarii de plantații și-au luat obiceiul de a deplasa semnele care marchează limitele pădurii și, uneori, chiar le distrug. Rezervația forestieră pare astfel să se micșoreze. Producția ilegală de cacao pare să fie bine stabilită. În timpul crizei din 2002, oamenii s-au mutat în pădure, iar plantațiile au fost acolo .

Producţia de cacao este vândută prin canalul normal de distribuție, în ciuda afirmațiilor guvernului care afirmă că dorește să oprească cultivarea ilegală și defrișările rezultate.

„În consecință, peste 40% din producţia de cacao din Coasta de Fildeș – cel mai important producător mondial – provine din zonele protejate”, a declarat șeful agenției naționale de dezvoltare forestieră SODEFOR

Источник: Cotidianulagricol.ro

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!