Preț-bombă pentru rapiță! Fermierii care vând acum au dat lovitura!

Articole

Preț bombă pentru rapiță, atins pe Bursa de la Paris. Rapița MATIF a surprins pe toată lumea când a reușit să atingă un preț cu 52,4% mai mare decât cotațiile de acum un an. Specialiștii spun că prețul de joi, 16 septembrie, este cel mai mare atins de semințele de rapiță.

Preț record pentru rapiță atins joi, 16 septembrie, pe Bursa de la Paris. Într-o singură zi, semințele de rapiță s-au apreciat cu 1,4%, stabilind un nou prag superior de aproape 600 de euro pe tonă, potrivit Agrointel.ro.

La contractele încheiate ieri pentru rapița MATIF cu livrare în luna noiembrie s-a ajuns la prețul de 598,25 de euro pe tonă, un preț cu 52,4% mai mare decât anul trecut în aceeași perioadă.

Pe piața canadiană, prețul rapiței a scăzut cu 0,5% până la 875,50 de dolari canadieni pe tonă, o creștere cu 67,3% față de acum un an.

Și prețul la soia a crescut. Pe piața americană, aprecierea de ieri a fost de 0,1%, până la 476,19 dolari americani pe tonă, în creștere cu 28,2% față de anul trecut în aceeași perioadă.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку