Articole

Reguli mai stricte în piețe și în alte puncte comerciale din Chișinău

După ce joi, autoritățile au anunțat un număr record de cazuri noi de Covid-19 în Republica Moldova, la Primăria Chișinău au avut loc două ședințe extraordinare, una cu administratorii pieţelor, a doua cu administratorii centrelor comerciale, reţelelor de magazine şi alţi agenţi economici din municipiul Chişinău, pentru a se stabili acţiunile care urmează a fi întreprinse, cu scopul de a preveni răspândirea virusului în rândul populaţiei.

La ședință au participat și viceprimarii, specialiștii epidemiologi, dar și Poliția capitalei.

În cadrul ședinței, reprezentanții Primăriei au cerut agenților economici să depună eforturi mai ample pentru prevenirea infectărilor cu noul coronavirus în rândul populației.

Astfel, la ședințele Primăriei s-a dispus:

- Fiecare entitate, agent economic, să informeze şi să monitorizeze populaţia (vânzătorii și cumpărătorii) referitor la restricțiile stabilite de autorităţi;

- Amplificarea metodelor de prevenire și control privind respectarea strictă a regulilor sanitar-epidemiologice în punctele de comerţ;

- Păstrarea distanţei sociale, purtarea măştilor de protecţie şi igienizarea mâinilor;

- Neadmiterea aglomerărilor pe teritoriile entităților;

În acest sens, primarul Ion Ceban a făcut un apel către populație și a îndemnat la responsabilizare. „Respectați, fiecare în parte regulile recomandate şi asiguraţi-vă că şi cei din jur respectă aceste condiţii.”, a scris edilul pe o rețea de socializare.

Mai mult, Ion Ceban a declarat că au fost create comisii intersectoriale care vor monitoriza situația în teritoriu, în piețe, centre comerciale și puncte de comerț, iar cei care nu se vor conforma deciziilor Comisiilor Extraordinare de Sănătate Publică, vor fi sancționați.

Amintim că joi, 11 iunie 2020, autoritățile au anunțat 406 cazuri noi de Covid-19, cel mai mare număr de îmbolnăviri înregistrat într-o singură zi, de la începutul pandemiei.

Источник: unimedia.info
обратно к списку