Roboţii care înlatură buruienile din culturile agricole

Articole
Institutul de cercetare din domeniul ecotehnologiilor, Irstea, din Franța, a proiectat un robot pentru înlăturarea buruienilor din câmpurile legumicole.

Scopul proiectului dezvoltat este de a reduce substanţial utilizarea produselor fitosanitare, în special, a erbicidelor.

„Este o alternativă viabilă de a înlocui, la nivel global, folosirea substanţelor chimice dăunătoare mediului pentru distrugerea plantelor dăunatoare din culturi. Echipamentul gândit pentru o astfel de operaţiune include un mijloc aerian de detecţie a buruienilor şi care transmite informţii la un robot terestru denumit ”Ecorobotix”. Robotul utilizează curent electric de înaltă tensiune pentru a distruge buruienile”, se arată în comunicatul institutului.

Pentru detectarea şi identificarea buruienilor se folosesc imagini hiperspectrale şi color,precum şi tehnici avansate asociate de chemometria (domeniu din chimia analitică, cu caracter interdisciplinar, care aplică metode matematice şi statistice asupra datelor chimice, biochimice şi medicale).

Sursa:cotidianulagricol.ro

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку