Articole

Schimb de generații la conducerea CLAAS

Comitetul Acționarilor CLAAS l-a numit pe Helmut Claas în funcția de Președinte de Onoare iar Cathrina Claas-Mühlhäuser a fost aleasă în funcția de președinte și preia rolul de la tatăl său.

Helmut Claas a deținut 25 de ani funcția de Președinte al Comitetului Acționarilor. În această perioadă, CLAAS și-a intensificat prezența internațională în țări dincolo de Europa. Au fost deschise noi locații de producție și vânzări în India, SUA, Rusia, China, America de Sud și altele. O etapă strategică importantă a fost atinsă în 2003 cu achiziția producătorului francez de tractoare Renault Agricultură.

Această perioadă a coincis, de asemenea, cu dezvoltarea combinei de recoltat LEXION, care a fost introdusă pe piață în 1995. Aceasta este încă considerată cea mai avansată și mai capabilă combină din întreaga lume și a fost relansată în 2019 ca un utilaj complet regândit. JAGUAR, combina de recoltat furaje autopropulsată, a devenit încă o poveste de succes, iar CLAAS a ajuns în poziția de lider de piață pe acest segment.

Tranziția la a treia generație este acum completă prin alegerea doamnei Cathrina Claas-Mühlhäuser în funcția de Președinte al Comitetului Acționarilor. Comitetul stabilește direcția strategică a afacerii de familie și lucrează îndeaproape cu Consiliul Executiv al grupului. Este format din membrii externi Christian Boehringer, Dr. Frank Dreves, Arne Lakeit, Gerd Peskes, Carl-Albrecht Bartmer și membrii familiei Cathrina Claas-Mühlhäuser, Dr. Patrick Claas, Volker Claas și Helmut Claas.

CLAAS a reluat producţia în fabricile din Germania, Franţa şi Ungaria

Începând din această săptămână, Claas a reluat producţia de serie pentru combine şi tractoare la fabricile din Harsewinkel (Germania), Le Mans (Franța) și Törökszentmiklós (Ungaria). Producția de prese de balotat la uzina din Metz (Franța) este, de asemenea, programată să fie reluată. Astfel, se încheie o etapă pregătitoare intensivă, care a implicat o analiză a protecției sănătății și definirea măsurilor preventive necesare. În faza de planificare, departamentele de achiziții au contactat toți furnizorii naționali și internaționali necesari pentru a asigura o relansare lină. De asemenea, stocurile depozitelor au fost crescute în termen scurt.

Răspândirea continuă a virusului corona și restricții din ce în ce mai mari care afectează lanțul de aprovizionare au dus la întreruperea producției în cele patru fabrici timp de câteva săptămâni la jumătatea lunii martie. În ciuda acestui fapt, livrările de utilaje care fuseseră deja asamblate au continuat la un nivel ridicat.

Cu toate acestea, situația internațională rămâne incertă. Producția în fabica Gaomi (China) a revenit în mare parte la normal de câteva săptămâni, în timp ce fabricile din Omaha (SUA), Krasnodar (Rusia), precum și Paderborn, Dissen și Bad Saulgau (toate în Germania) au fost doar afectate de pandemie temporar sau în unele cazuri deloc. Situația este diferită în Chandigarh (India), unde deciziile politice au suspendat momentan producția.

Источник: revista-ferma.ro

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!