Tratamente de toamnă la pruni. Cu ce stropim prunii după recoltarea fructelor

Articole

Pomicultorii cu experiență efectuează minim o stropire după ce sunt culese fructele din pruni, scopul fiind acela de a se reduce încărcătura de boli și de dăunători din livadă.

După ce s-au cules prunii, se poate veni cu un tratament preventiv, înainte de cel de toamnă târziu, după căderea frunzelor, potrivit agrointel.ro

  • Stropirea prunilor după culesul fructelor
  • Stropirea prunilor după căderea frunzelor

Înainte de a a stropii prunii din care s-au recoltat fructele, este necesară o inspectare a pomilor. Se taie ramurile care s-au rupt în timpul culesului și se îndepărtează fructele căzute pe jos.

Stropirea prunilor după culesul fructelor

După ce se îndepărtează crengile afectate de cules, la pruni se recomandă un tratament cu un tratament cu un produs pe bază de cupru – se poate opta pentru un produs precum fungicidele Champ 77 WG, Alcupral 50 PU, Champion 50 WP, Coprantol Duo, chiar și zeamă bordeleză.

”Veți mai reduce astfel din rezerva de boli și chiar dăunători. Toamna târziu veți reveni cu săpatul și încă un tratament după căderea frunzelor tot cu substanțe cuprice”, se arată pe grupul de Facebook Livada de familie.

Stropirea prunilor după căderea frunzelor

După căderea frunzelor, toamna târziu – până la venirea iernii, adică în lunile octombrie târziu sau noiembrie, la pruni se aplică sulfat de cupru (piatră vânătă) în concentrație de 3%. Stropirea se face când vremea permite: nu bate vântul, nu sunt precipitații, iar temperatura exterioară a aerului este pozitivă.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку