Un grup de oameni de afaceri din Japonia vor să investească în agricultura din Republica Moldova

Articole

Un grup de oameni de afaceri din Japonia vor să investească şi să susţină agricultura din Republica Moldova. În cadrul întrunirii, potențialii investitori din Japonia au vorbit despre intenția de a realiza un proiect de susținere a producătorilor agricoli din țara noastră. Acest proiect va facilita întreţinerea terenurilor agricole, prin implementarea a noi tehnologii de prelucrare a solului cu utilaje agricole performante.

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, a apreciat și a salutat disponibilitatea oamenilor de afaceri străini de a investi în agricultura din țara noastră. De asemenea, oficialul a precizat că ministerul de resort ,,analizează toate oportunitățile de suport pentru agricultori, negociază și poartă discuții cu partenerii de dezvoltare și potențialii investitori pentru a putea oferi cele mai eficiente soluții de prelucrare a pământului cu utilaje agricole performante”.

La final, părțile au convenit că vor studia minuțios conceptul de proiect și vor lua o decizie cu privire la modul de realizare a acestuia.

Potrivit MADRM, în prezent, între Republica Moldova și Japonia sunt semnate aproximativ 40 de documente de cooperare, majoritatea referindu-se la acordarea asistenței financiare şi tehnice Republicii Moldova. De asemenea, Japonia este una dintre principalele surse de investiții în industria auto din Moldova. În ţară și-au deschis fabrici de cablaje două companii japoneze mari, „Sumitomo” și „Fujikura”, care au devenit rezidenți ai zonelor economice libere. În ultimii câţiva ani, „Sumitomo” a investit 30 de milioane de euro în deschiderea unei fabrici cu 2,5 mii de locuri de muncă, iar „Fujikura” a investit 20 de milioane de euro și a deschis aproximativ două mii de locuri de muncă.

Источник: Agroexpert
обратно к списку