Articole

World Wide Fund for Nature: Pandemia de coronavirus accelerează distrugerea pădurilor tropicale

Distrugerea pădurilor tropicale este accelerată în această perioadă de pandemie, a avertizat joi organizaţia pentru protecţia vieţii sălbatice World Wide Fund for Nature (WWF), transmite DPA, citat de agerpres.ro.

"Totul indică faptul că defrişările explozive din această perioadă sunt de fapt un efect al noului coronavirus. În multe ţări, autorităţile au renunţat la protecţia pădurilor în perioada de izolare, ceea ce favorizează tăierile ilegale de arbori, dar şi furtul altor resurse", a declarat Christoph Heinrich, de la WWF Germania.

Un studiu realizat de WWF, care a folosit datele colectate prin satelit de cercetători de la Universitatea din Maryland, a ajuns la concluzia că s-au defrişat 6.500 de kilometri pătraţi de păduri tropicale în luna martie, în cele 18 ţări vizate - adică cu 150% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cea mai afectată ţară este Indonezia, care a pierdut peste 1.300 de kilometri pătraţi de pădure tropicală, urmată de Republica Democrată Congo (1.000 km2) şi de Brazilia (950 km2).

Comunitatea internaţională trebuie să se implice în stoparea acestor defrişări.

"Protecţia pădurilor este o misiune comună de la care nu poate să se sustragă nimeni", a subliniat Christoph Heinrich, adăugând că aproximativ 1/6 dintre produsele alimentare din magazinele şi pieţele din Uniunea Europeană sunt obţinute prin distrugerea pădurilor tropicale (aşa cum este cazul defrişărilor în favoarea culturilor de palmieri din care se obţine ulei folosit în numeroase produse alimentare).

Источник: publika.md
обратно к списку