Zilierii obligați să încheie un contract individual de asigurări sociale. Care este suma anuală a contribuțiilor?

Articole

Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că persoanele, care desfăşoară activităţi necalificate cu caracter ocazional în agricultură, trebuie să dețină un contract individual de asigurări sociale.

Astfel, persoanele care desfăşoară activităţi necalificate cu caracter ocazional în agricultură, prin lege sunt obligate să se deplaseze la structura teritorială a CNAS pentru a perfecta un contract de asigurare socială.

Suma care urmează a fi achitată pe baza contractului individual de asigurare socială pentru anul 2020 este de 2736 lei anual sau 228 lei lunar.

CNAS atenționează că legea prevede că din veniturile obţinute din activitatea necalificată cu caracter ocazional exercitată de zilier nu se calculează contribuţiile de asigurări sociale de stat obligatorii, zilierul este obligat individual să încheie contract şi să achite suma menţionată la bugetul asigurărilor sociale de stat în acele luni în care a desfăşurat activitate necalificată cu caracter ocazional indiferent de numărul de zile care a activat.

Источник: Agroexpert
обратно к списку

а также