Растениеводство

Ce plantăm și ce nu după cartofi

Автор: AgroExpert
Ce plantăm și ce nu după cartofi - agroexpert.md

După recoltarea cartofilor, în luna iulie se mai pot înființa alte culturi de legume pentru a nu rămâne spațiul gol în grădină.

Înainte de plantare sau de semănare, se pregătește terenul, se sapă, se fertilizează cu compost sau cenușă, care este un îngrășământ natural și dezinfectant în același timp, scrie cultivaprofitabil.

Cenușa este bogată în elemente importante pentru creșterea plantelor, cum ar fi calciu, potasiu, fosfor, magneziu, fier, zinc, sulf, mangan, cupru, bor și multe altele.

După cartofii, crește foarte bine fasolea, care este considerată un excelent îngrășământ verde fiind fixatoare de azot. Cultura de fasole acționează și ca un dezinfectant al solului, rădăcinele conținând o substanță toxică pentru viermii sârmă.

Alte culturi care cresc bine după cartofi, sunt: mazăre, ridichi, napi, conopidă, brocoli, morcovi, sfeclă elvețiană, dovleci și dovlecei.

Totuși, după cartofi, nu se plantează legume care fac parte din familia solanacee, cum ar fi roșii, ardei și binete, deoarece suferă de aceleași boli.

 

De ademenea, nu se plantează cartofi după cartofi.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!