Цены и Тренды

Scade prețul porumbului. Care sunt cauzele

Автор: AgroExpert
Scade prețul porumbului. Care sunt cauzele - agroexpert.md

Prețul porumbului în Portul Constanța a înregistrat o nouă scădere. Recoltele bune și stocurile mari anunțate de Statele Unite ale Americii au dus la o prăbușire a cotațiilor.

În emisiunea „Agricultura Modernă”, expertul în piața cerealelor Cezar Gheorghe a explicat întreg mecanismul din spatele prețului porumbului.

„NASS a generat pe 28 iunie cel mai așteptat raport al anului, care spune câtă sămânță de porumb s-a semănat în SUA. Față de intențiile din 28 martie, s-a însămânțat mult mai mult porumb; la un randament de 11,4 tone/hectar, randamentul mediu în SUA, înseamnă un plus de 6,8 milioane de tone. În plus, au venit și au spus că au un plus în stocuri față de anul trecut de 22,6 milioane de tone, ceea ce îi conduce la un plus la nivel global de 29,4 milioane de tone, ceea ce este mai mare decât producția Ucrainei de porumb. Ei au un efect dărâmător asupra prețului porumbului.

 

Acest stoc trebuie împins undeva, iar acesta duce în jos, pe Chicago Board of Trade, cotația porumbului, care s-a dus la un nivel istoric de sub 420 de cenți/bushel. Vedem rezultatul: de la 177-180 euro/tonă în Portul Constanța, prețurile au căzut la 170 euro/tonă”, a precizat Cezar Gheorghe.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!