Victor Hropotinschii: ”Pallas™ 45 OD este unicul produs de protecția plantelor care rezolvă problema unor buruieni pe care alte produse nu reușeau să le combată”

Партнерские материалы

Culturile agricole s-au dezvoltat excelent cu atâtea ploi din abundență în acest an, însă, apa din sol a favorizat nu doar răsărirea culturilor, ci și a buruienilor, care parcă au explodat pe toate câmpurile. În această situație agricultorii au nevoie de o mână de ajutor sigură care să îi ajute în procesul de combatere a buruienilor, fără să perturbe dezvoltarea culturilor agricole. De obicei, când temperaturile nu sunt atât de generoase, activitatea erbicidelor este diminuată sau chiar oprită, însă, Compania Corteva deține în portofoliul un erbicid care poate fi aplicat la temperaturi mai mari de 80C, cu spectru combinat care rezolvă problemele cauzate atât de buruienile graminee, cât și de buruienile cu frunză lată din culturile de grâu. Datorită produsului Pallas™ 45 OD, creșterea buruienilor este stopată imediat după aplicare. Primele simptome vizibile (decolorarea și răsucirea frunzelor) se observă la 3-4 zile după erbicidare. Combaterea completă se realizează în 2-3 săptămâni după aplicare, în funcție de tipul buruienilor și condițiile climatice.

Pallas™ 45 OD este cel mai performant erbicid din Republica Moldova pentru controlul buruienilor graminee și cu frunză lată din culturile de grâu.

Agro-SZM SRL este una dintre cele mai mari companii agricole din țară care gestionează cca 10 mii de hectare de terenuri agricole, din care jumătate sunt semănate cu grâu, iar 2 500 de hectare cu sfeclă de zahăr. Directorul Agro-SZM SRL Victor Hropotinschii susţine că, întreprinderea agricolă pe care o reprezintă, utilizează produsele Corteva cu cea mai mare încredere.

Colaborarea cu Corteva datează de foarte mulți ani. Pot să vă comunic că am testat multe preparate și rezultatele ne-au confirmat că putem avea încredere deplină în această companie. Produsul Pallas™ 45 OD îl folosim de 3 ani, fiind unicul preparat care acționează asupra unei game largi de buruieni, care fac parte din aceeași familie precum grâul. Alte preparate pe care le-am încercat, distrugeau paralel cu buruienile și grâul, pe când produsul creat de Corteva nimicește numai buruienile. Acesta nu prezintă pericol nici pentru cultura postmergătoare. Noi în prezent l-am utilizat pe o suprafață de 500 de hectare, însă o vom mări în curând. Planul nostru este ca pe viitor să curățăm de buruieni o suprafață de vreo 2-3 ori mai mare. Acest lucru se va întâmpla cred că anul viitor” ne-a comunicat Victor Hropotinschii.

Totodată directorul Agro-SZM SRL îndeamnă toți agricultorii din Moldova să utilizeze acest preparat minune, care ajută la combaterea buruienilor din cultura de grâu.

Noi suntem foarte mulțumiți de rezultatele înregistrate. Consider că este un produs pe care merită să îl recomand și altor agricultori, mai ales că în acest an, ploile au fost multe, iar culturile agricole și buruienile s-au dezvoltat puternic. Câmpurile au fost împânzite de buruienile care depășeau mărimea culturilor agricole. Dacă nu erau nimicite la timp cu acest preparat, sigur ne așteptam la pierderi esențiale.

Pallas™ 45 OD se dezintegrează rapid în sol și nu prezintă pericol pentru cultura postmergătoare. Experiențele efectuate în mai multe țări nu au înregistrat vreun prejudiciu pentru culturile următoare, inclusiv cele de legume, pe diferite tipuri de sol. Este unicul preparat care face față unor buruieni pe care alte produse nu reușeau să le distrugă. Noi îl utilizăm cu cea mai mare încredere” a mai adăugat Victor Hropotinschii.

Источник: Agroexpert
обратно к списку