VIDEO | Cum ajutăm culturile de toamnă (cereale păioase și rapiță) să treacă mai repede peste stresul provocat de perioadele cu temperaturi negative?

Партнерские материалы

În ultimii ani, fermierii s-au confruntat din ce în ce mai des cu o problemă la desprimăvărare, căreia trebuie să-i găsească rezolvare, aceasta fiind reprezentată de alternanța foarte mare de temperatură noapte – zi, dar mai ales de temperaturile negative din timpul nopții de până la -4°C în unele zone.

Aceste condiții climatice nefavorabile au provocat sau vor provoca culturilor de cereale păioase o serie de arsuri fiziologice. Arsurile fiziologice se pot observa cu ușurință pe vârful frunzelor și se continuă în forma literei “V” pe marginile frunzelor, deoarece acolo se regăsesc celulele cele mai tinere și mai sensibile ale plantelor. “ATENȚIE: a nu se confunda arsurile fiziologice cu arsurile ce pot fi provocate de anumiți agenți patogeni”.

În aceste condiții de stres termic și/sau hidric, specialiștii companiei FMC recomandă biostimulatorul SeaMaxx®, care ajută plantele de cultură să se regenereze cât mai rapid după perioadele de stres și să-și întărească sistemul natural de protecție împotriva agenților externi.


SeaMaxx® conține extract natural din alge marine Ascophyllum nodosum, bogat în hormoni de creștere și alți compuși organici naturali care stimulează creșterea culturilor, fiind formulat împreună cu o serie de macro și microelemente. Prezența în formularea produsului SeaMaxx® a N, P, K și a micronutrienților menţine balanța nutritivă a plantelor, în special în momentele de creștere intensă. SeaMaxx®  conține oligozaharide care au rolul de a declanșa sinteza substanțelor de apărare a plantelor împotriva atacurilor patogenilor.

Doza recomandată pentru SeaMaxx® este 1,5-3 l/ha, în funcție de stadiul de vegetație al culturii, momentele optime pentru aplicare fiind: stadiul de înfrățire, stadiul de alungire a tulpinii, formarea burdufului sau apariția completă a spicului.

Biostimulatorul SeaMaxx® poate fi utilizat, pe langă culturile de cereale păioase, la o varietate mare de alte culturi: rapiță, cartofi, sfeclă, porumb, legume, semințoase, sâmburoase, căpșuni, viță de vie etc.

Pentru a profita din plin de beneficiile oferite plantelor de cultură de aceste suplimente nutritive găsite în biostimulatorul SeaMaxx®, este recomandată aplicarea lor înainte de apariția factorilor de stres sau la scurt timp după ce daunele au fost provocate.

Pentru mai multe detalii despre biostimulatorul SeaMaxx®, accesați site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentantului de vânzări FMC în Republica Moldova, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.

FMC Corporation este o companie de cercetare în agricultură, oferind fermierilor din întreaga lume soluții și produse inovatoare de protecția și nutriția plantelor. Spiritul inovator al companiei americane s-a născut în anul 1883, când fondatorul său, John Bean, crea în California prima pompă cu presiune continua, de aplicat insecticide. În prezent, FMC continuă să dezvolte proiecte de pionierat pentru utilizatorii din domeniul agriculturii, investind resurse importante în noi substanțe active și formulări, pentru o agricultură sustenabilă și producții ridicate. În Republica Moldova, compania FMC este prezentă din anul 2018 prin intermediul filialei din România – FMC Agro Operational România.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert -> pe Telegram și Viber!

Источник: Agroexpert
обратно к списку