Afaceri apicole la Bubuieci. Câțiva tineri ai Școlii Profesionale au beneficiat de stupi de albine

apicultori stipu Bubuieci - AgroExpert.md
В Молдове

Trei elevi ai Școlii Profesionale din comuna Bubuieci au beneficiat de asistență pentru lansarea propriilor afaceri apicole, în cadrul Programului de start-up „BeesUp” al școlii, susținut de proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM). 

În cadrul programului tinerii vor beneficia de 15 stupi verticali populați cu familii de albine, ceea ce le va servi drept bază pentru inițierea propriile afaceri în domeniul apicol

John Riodan, director adjunct, Misiunea USAID în Moldova: „Este important să avem o nouă generație de apicultori bine instruită, ajutând-o cu ultimele tehnologii din domeniu, cu cele mai actuale cunoștințe, cu cele mai moderne metode de predare. USAID a venit cu sprijin pentru fiecare componentă a sectorului apicol: de la educație, la producție și până la export”.

Grigore Movilă, elev al Școlii Profesionale com. Bubuieci: „Apicultura este un hobby în familia mea, nimeni din familie nu are un document care să confirme că este apicultor. Eu, însă, vreau să fiu un apicultor cu acte în regulă. Visez la o prisacă mare, de aceea am aplicat la proiectul anunțat în școală. Am făcut un plan de afaceri, am aplicat și am câștigat 15 stupi populați cu albine, cu colector de polen, hrănitoare. Ajutorul USAID este un început foarte bun pentru un elev care nu are nimic”.

Inițiativa de start-up „BeesUP” a ȘP com. Bubuieci are drept scop susținerea tinerilor în demararea unei afaceri profitabile în sectorul apicol. Sectorul apicol din Moldova este în continua dezvoltare, deoarece mierea produsă este de o înaltă calitate, iar piața cunoaște o creștere constantă. Între 85-90% din producția de miere din Republica Moldova este exportată, preponderent în țările europene. Din aceste considerente, sectorul apicol oferă multiple oportunități în special tinerilor care abordează profesionist activitatea în domeniul apicol. În Moldova există peste 6.500 de apicultori, care îngrijesc circa 250 000 de familii de albine.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку