В Молдове

Bolea: „Este necesar să inovăm practicile agricole din Moldova”

Автор: AgroExpert
Bolea: Este necesar să inovăm practicile agricole - agroexpert.md

Academia de Științe a Moldovei a marcat 63 de ani de la înființare și 78 de ani de la fondarea primelor instituții academice din Republica Moldova. 

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, subliniat în discursul său, importanța integrării cunoștințelor științifice în sectoarele critice ale economiei, precum agricultura, pentru a răspunde eficient provocărilor.

„Este imperios necesar să accelerăm procesul de asimilare a inovațiilor și de implementare a acestora în practicile agricole din Moldova. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare este dedicat reformării și fortificării instituțiilor noastre științifice pentru a oferi sprijin agricultorilor noștri”, a afirmat oficialul.

Un punct central al discursului a fost anunțarea inițiativelor majore de dezvoltare, precum crearea Institutului Național de Științe Aplicate în Agricultură și Medicină Veterinară. Aceasta structură va consolida cercetarea aplicată și va facilita transferul tehnologic și de cunoștințe către sectorul agricol.

Citește și: Inovare și cercetare în agricultură: Va fi creat o nouă instituție

„Prin colaborarea strânsă cu comunitatea academică și prin inițiativele noastre, sunt convins că vom aduce agricultura moldovenească la un alt nivel de excelență și competitivitate”, a concluzionat Vladimir Bolea.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!