В Молдове

Deficiențe în Mecanismul Creditului de Urgență: Fermierii au cerut o ședință

Автор: AgroExpert
deficiențe în Mecanismul Creditului de Urgență - agroexpert.md

Agricultorii susțin că mecanismul Creditului de Urgență are o funcționare deficientă. Astfel, membrii asociației Forța Fermierilor au solicitat o ședință a comisiei pe problemele fermierilor care se află în dificultate de plată și recent au protestat.

Subiectul ședinței este funcționarea deficientă a mecanismului Creditului de Urgență cu refuzuri masive a băncilor la eliberarea creditelor, precum și problemele, legate de condițiile creditului Capital de Lucru, care nu corespund promisiunilor inițiale.

Reprezentanții asociației speră că la ședință vor participa reprezentanții băncilor comerciale, ODA și Băncii Naționale a Moldovei.

Creditul Agricol de Urgență este un produs de creditare preferențială elaborat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenorialului și Ministerul Finanțelor

Recomandăm și: Noul mecanism de sprijin pentru fermieri: Cum îi va ajuta

Amintim că, în timp ce agricultorii din sud continuau să protesteze, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a anunțat că în Republica Moldova va fi creat un Consiliu alcătuit din fermieri din diferite regiuni și domenii ale agriculturii.

Află și: MAIA promite că va rezolva problemele fermierilor. Ce soluții propune

Fermierii care protestează pe mai multe drumuri naționale și în zona Vămii Leușeni au discutat cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, pe 23 februarie.

Citește și: Bolea, după discuția cu fermierii: Am trecut eficient peste toate propunerile

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!