В Молдове

Instabilitate atmosferică: Meteorologii au emis Cod Galben

Автор: AgroExpert
Instabilitate atmosferică - agroexpert.md

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică. Astfel, pe teritoriul Republicii Moldova vor fi înregistrate descărcări electrice cu ploi de scurtă durată izolat averse puternice cu grindină.

„În intervalul 4 iunie, ora 10:30 - 5 iunie, ora 02:00, se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cu grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-45 l/m2) și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s”, precizează meteorologii.

Codul Galben presupune condiții ale vremii potențial periculoase. Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, temperaturi ridicate sau scăzute, risc de creșteri de debite și niveluri în râuri etc.) sunt obișnuite pentru teritoriul țării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activități socio-economice.

Amintim că, pe 3 iunie, meteorologii au emis Cod Galben de instabilitate atmosferică pe tot teritoriul Republicii Moldova.

Anterior, meteorologii au informat că în perioada 3 - 9 iunie, temperaturile vor fi ridicate, cu maxime de până la +33 de grade Celsius. Totodată, în această săptămână sunt așteptate averse cu descărcări electrice.

Citește și: Val de căldură în R. Moldova! Ce ne așteaptă în următoarele zile

În luna iunie, pe teritoriul Republicii Moldova se prevăd cantități de precipitații apropiate de mediile anuale. Informațiile se conțin în perspectiva meteorologică publicată de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Află și: Ce temperaturi și precipitații se prevăd în iunie

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!