Agromanagement

Подборка самых интересных новостей и статей за неделю с 4 по 10 июля 2022 года

Noul ministru al Agriculturii, Vladimir Bolea: Trebuie să creăm condiții pentru un sector agricol rezilient și competitiv
Noul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a depus, astăzi, jurământul în prezența Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și prim-ministrei Natalia Gavrilița. Șefa statului l-a felicitat pe Vladimir Bolea cu prilejul învestirii în funcție, menționând că mandatul noului ministru este unul complex și important pentru țară.
Detalii.

Vladimir Miron: ”Mierea de tei va lipsi în acest sezon, în schimb am adunat destulă miere de salcâm”
Vladimir Miron a preluat pasiunea pentru apicultură încă de la străbunicii săi, din partea tatălui, iar în prezent alături de soția Natalia și cei doi copii, dezvoltă afacerea dulce a familiei, având circa 150 de stupi. Ba mai mult, din 2019, apicultorul a obținut atestarea de stupină de prăsilă, așa că Vladimir Miron pregătește și material genetic, familii și regine pentru alți albinari.
Detalii.

Trans-Oil susține decizia Comisiei pentru Situații de Urgență de a ridica interdicția de export de grâu și făină
Grupul de Companii Trans-Oil susține decizia Comisiei pentru Situații de Urgență de a ridica interdicția de export a grâului, făini de grâu și secară. Această decizie va permite producătorilor de grâu și făină să obține fondurile extrem de necesare pentru achiziționarea de combustibil, îngrășăminte, plata pentru depozitarea materiilor prime sau prelucrarea acestora. În plus, vor fi eliberate capacități de depozitare pentru stocarea noii recolte.
Detalii.

Biolab Test - roadele unei decizii corecte
Munca pământului are o istorie milenară, iar agricultura a fost întotdeauna mai mult decât producția de alimente, pentru că a dictat permanent modul de viață, comunitatea, economia și cultura oamenilor. Așa a fost și va fi mereu, pentru că hrana, la fel ca aerul și apa, este o nevoie umană de bază.
Detalii.

Igor Grigoriev: ”Asociația „AGROCEREALE” își va continua activitatea, avem multe de făcut”
Igor Grigoriev rămâne în fruntea Asociației „AGROCEREALE” încă pe un an, acesta a fost reales în funcția de președinte cu majoritatea voturilor membrilor prezenți la Adunarea Generală demarată săptămâna trecută, dar prelungită ieri. Totodată membrii au aprobat Strategia de dezvoltare a Asociației „AGROCEREALE” pentru perioada 2022-2026.
Detalii.

TehAgroFest приглашает старых и новых друзей
«Show Must Go On». Трехдневная выставка TehAgroFest обязательно будет продолжаться ежегодно! В 2022 году четвертый созыв этой специализированной сельскохозяйственной выставки под открытым небом состоится с 11 по 13 августа, на прежнем месте: около коммуны Тохатин, в поле напротив резиденции компании „Sanctum AG” SRL – инициатора данной выставки.
Детали.

ICL Polysulphate™ ─ suplimentarea organică a substanțelor nutritive
Polysulphate™ este un îngrășământ mineral granular, cu o compoziție unică și complexă. Este un mineral extras din stratul fosilifer din Marea Nordului, denumirea comercială a mineralului complex polihalit, care conține 14% KO, 6% MgO, 17% CaO, 48% SO3 și un conținut ridicat de microelemente. Materialul este vechi de 225 de milioane de ani și este o rămășiță a vieții marine din acea perioadă. Acest îngrășământ mineral complex, cu patru macroelemente și un conținut semnificativ de microelemente naturale, poate fi utilizat nu numai pentru suplimentarea nutrienților necesari culturilor alimentare, ci și ca sursă importantă de nutrienți pentru culturile furajere din pășuni și pajiști necesară în producția de animale.
Detalii.

Ниспоренское Профессиональное училище ожидает новую группу студентов для изучения профессии культиватора-переработчика плодово-ягодных культур
После того, как первый выпуск в Республике Молдова по специальности «производитель-переработчик плодово-ягодных культур» Профессионального училища в Ниспоренах получил дипломы, подтверждающие их знания и навыки для выполнения квалифицированной работы в секторе производства ягод, училище объявило новый набор на эту специальность. Программа обучения профессии «производитель-переработчик плодово-ягодных культур» является новой не только для Ниспоренского Професионального училища, но и для Республики Молдова, будучи разработанной и запущенной в рамках проекта USAID «Эффективное сельское хозяйство в Молдове» целью которого является развитие сельскохозяйственного сектора и обеспечение его высококвалифицированными специалистами в соответствии с требованиями рынка труда.
Детали.

Итальянские телескопические погрузчики FARESIN - теперь в портфолио AGROMOTOR-PREMIUM
Компания Agromotor-Premium - официальный и эксклюзивный поставщик в Республику Молдова техники глобальных брендов: Deutz-Fahr, Amazone, Sola и др. - объявляет о пополнении ассортимента новым сегментом товаров. Компания установила партнерские отношения с FARESIN – производителем популярного во всем мире оборудования для животноводства: фуражных прицепов, самоходных кормовозов и стационарных бункеров для фуража, а также длинного модельного ряда телескопических погрузчиков. Эти агрегаты способны значительно облегчить работу, а погрузчики будут весьма полезны и на фермах широкого профиля.
Детали.

Aneta Ganenco : ” Cu asumarea unor riscuri, exportatorii au optat pentru exportul fructelor în detrimentul procesării acestora în țară”
Producătorii de fructe bacifere din Moldova au fost nevoiți în acest sezon să tărăgăneze exportul care de obicei începea mai devreme, însă problemele cauzate de războiul din Ucraina, blocajul survenit la punctele de trecere a frontierei de stat, le-au dat mari bătăi de cap. Totuși în urma intervenției rapide a autorităților, cu implicarea structurilor competente și asociațiilor de profil, exportatorii de fructe au obținut acces facilitat, fapt ce i-a motivat, cu anumite riscuri asumate, să exporte căpșunele, în mare parte în Rusia, în detrimentul procesării acestora în țară.
Detalii.

Oleg Tîrsînă: ”Recolta acestui an va fi orientativ ca în 2016, poate un pic mai mare, în pofida secetei”
Vremea secetoasă dă mari bătăi de cap agricultorilor și cel mai probabil va compromite și recolta de nuci în acest an, susține Oleg Tîrsînă, președintele Uniunii Asociațiilor Producătorilor de Culturi Nucifere. Partea bună este că seceta nu favorizează dezvoltarea bolilor în plantațiile de nuci, însă pomii suferă din cauza lipsei precipitațiilor, așa că recolta s-ar putea să fie mai redusă decât se aștepta.
Detalii.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

⚡️ Urmărește știrile Agroexpert pe ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!