Агроменеджмент

Подборка самых интересных новостей и статей за неделю с 3 по 9 октября 2022 года

Автор: AgroExpert

Агропромышленная неделя на MOLDEXPO 2022 – Выставки MOLDAGROTECH (autumn) и FARMER возвращаются

Спустя два года на MOLDEXPO возвращается Агропромышленная неделя — главное событие сельскохозяйственной отрасли Молдовы. Мероприятие включает в себя юбилейные выставки – 40-международная специализированная выставка машин и оборудования для агропромышленного комплекса MOLDAGROTECH (autumn) и 25-ая выставка-ярмарка сельхозпродукции и инвентаря, технологий и ремёсел FARMER, а также ярмарка “Toamna de Aur”.

Детали на agroexpert.md

Carolina Chiperi:”Expozițiile MOLDAGROTECH și FARMER se vor desfășura în acest an, la MOLDEXPO”

Au rămas 4 zile până la începerea Expozițiilor internaţionale specializate de maşini, echipamente şi tehnologii pentru complexul agroindustrial, MOLDAGROTECH ajunse la ediţia a XXXX-a și FARMER, la ediția XXV-a în acest an. Organizatorii promit multe surprize speciale pentru participanții expoziției, care se va desfășura de această dată, pe spațiile C.I.E. ”Moldexpo”.

Detalii pe agroexpert.md

Cât material genetic are Republica Moldova

Potrivit administratorului Centrului Republican pentru Ameliorarea şi Reproducţia Animalelor (CRARA) Vasile Harea, în prezent, CRARA dispune de o bancă genetică unde sunt stocate in jur de 3 mln doze de material seminal ce aparțin taurilor de rasă obținuți prin selecție cu productivitate înaltă de carne și lapte.

Detalii pe agroexpert.md

Agricultorii, sufocați de creditele de la băncii. Împrumuturile problematice s-au majorat cu 9,2%

Volumul creditelor neperformante în portofoliul băncilor comerciale la finele lunii august curent a ajuns la 4,1 mld. lei, fiind cu 605,6 mil. lei mai mare față de situația de la finele anului trecut. Cea mai mare contribuție la majorarea indicatorului dat l-a exercitat sectorul agricol căruia i-a revenit 36,9% din creștere, urmat de sectorul industrial cu o contribuție de 23,7%, în timp ce creditele de consum sunt responsabile pentru 20,1% din creșterea volumului creditelor neperformante.

Detalii pe agroexpert.md

Реалии рынка молочных продуктов в РМ: низкий спрос и цены «без потенциала роста»

Из-за падения покупательской способности населения РМ, которое только ускорится в «отопительный период», вопреки традиции сезонного повышения спроса на молочные продукты осенью-зимой нынешнего и в начале 2023 года может не произойти. Это обстоятельство жестко ограничивает потенциал роста как потребительских (розничных) цен на готовую продукцию этого сегмента товаров, так и закупочных цен на молочное сырье в краткосрочной перспективе.

Детали на agroexpert.md

AgricolaHub – un nou ecosistem pentru agricultorii din Moldova

Maib
anunță lansarea AgricolaHub.md, un nou ecosistem dedicat agricultorilor și comercianților de mărfuri, utilaje și tehnică agricolă. Amintim că anterior a fost lansat DriveHub și CasaHub, ca parte a strategiei maib de a fi un orchestrator de ecosisteme.
Noua platformă este destinată atât agricultorilor, cât și comercianților de mărfuri, utilaje și tehnică agricolă, concentrând ofertele de vânzare sau cumpărare (semințe, fertilizanți, echipament agricol) și o serie de utilități și servicii (oferte de finanțare, asigurare).

Detalii pe agroexpert.md

Merele poloneze au cucerit piața Europei de Est, în timp ce producătorii moldoveni caută noi piețe pe fundalul embargoului rusesc

Rusia a ştiut unde loveşte când a interzis importurile de fructe şi legume din Moldova. Producătorii moldoveni, chiar dacă au acum deschidere spre piaţa UE, se bazau pe cea rusească, mai permisivă şi unde aveau legături formate în ani de zile. Dintre fructe, exporturile de mere sunt cele mai importante. Merele au devenit simbolul expansiunii comerciale a Poloniei în Europa de Est şi în restul UE. De ce n-ar fi aşa şi cu merele moldoveneşti?

Detalii pe agroexpert.md

#Агрополигон
Cultivarea rapiței după tehnologia Clearfield® de către SRL ,,Organic Land"
Etapa 1. Pregătirea solului și semănatul rapiței

înapoi la listă