În lipsa turiştilor din străinătate, agropensiunile rezistă datorită activităţilor conexe. Pensiunea "Conacul Mierii" din satul Micleuşeni, raionul Străşeni, a fost concepută lângă o prisacă de o sută de stupi şi o livadă de pruni.
Proprietarul, Victor Ciolacu, este apicultor de aproape 20 de ani. După ce a muncit în străinătate, s-a întors în ţară, unde a pus bazele pensiunii cu un grant de peste trei sute de mii de lei din partea Uniunii Europene. Planurile sale au fost însă date peste cap de pandemie. Apicultorii s-au orientat pe comercializarea mierii, chiar dacă producţia a fost mai mică anul trecut din cauza secetei.
"Turismul a fost afectat, este şi normal, dar mierea a avut un impact mai mare pentru societate. Oamenii au început să folosească mierea ca un leac" a spus Ana Ciolacu, apicultoare.
"Mierea din stupina noastră cred că nu este ţară din Europa unde să nu ajungă prin colete, prin poştă. Importatorii care au fost din Italia la noi, au apreciat mierea ca o miere net superioară” a povestit Victor Ciolacu, apicultor.
Soţii Ciolacu speră ca şi cei doi fii ai lor, stabiliţi în Italia, să se întoarcă acasă pentru ca să extindă afacerea de familie.
⚡Urmărește știrile Agroexpert -> pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!