В мире

Agricultorii ucraineni au rămas fără bani. Vor credite preferențiale

fermieri ucraineni bani - AgroExpert.md

Principalele asociații ucrainene din sectorul agricol au adresat o scrisoare comună autorităților centrale de la Kiev prin care cer asigurarea condițiilor financiare necesare pentru desfășurarea activităților agricole în Ucraina.

”În ciuda condițiilor extrem de dificile, lucrând uneori chiar și sub bombardamente, și a lipsei capitalului de lucru suficient, fermierii ucraineni au răspuns apelului președintelui Ucrainei, iar în primăvara acestui an au semănat peste 80% din suprafețele planificate”, a transmis Asociația ”Clubul agroalimentar ucrainean”.

Potrivit apelului, adresat Ministerului Finanțelor și Ministerului Politicii Agrare și Alimentației de la Kiev, desfășurarea cu succes a campaniei de însămânțare de primăvară s-a datorat activității coordonate a mediului de afaceri și a autorităților locale, precum și asistenței semnificative primite din partea guvernului, în special, prin oferirea posibilității ca fermierii să obțină împrumuturi de la bănci în baza garanțiilor de stat (80%), la o dobândă preferențială de 0% pe an.

Asociația a subliniat că, realizând rolul său în asigurarea securității alimentare nu numai în Ucraina, ci și în întreaga lume, fermierii ucraineni au investit toate resursele financiare disponibile în campania de însămânțarea de primăvară și în cea de recoltare, în curs de desfășurare. Sperând să-și poate vinde în curând recolta de anul trecut, fermierii sperau că astfel își vor reface propriul capital de lucru și vor reuși să-și îndeplinească obligațiile față de bănci.

⚡️Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

 

înapoi la listă