Sprijinul fermierilor, inclusiv al migranților reveniți în țară, doritori de a se lansa în afaceri agricole, a fost subiectul discuției purtate în cadrul întrevederii bilaterale între reprezentanții Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) și reprezentanții Institutului Național de Cercetări Economice însoțiți de colegii de la Universitatea din Bologna, parteneri în cadrul Proiectului AGRUMIG (Guvernarea Migrației și Schimbări Agricole și Rurale în Comunitățile „de acasă”: experiență comparativă din Europa, Asia și Africa).
În cadrul ședinței au fost prezentate oportunitățile de finanțare prin prisma Proiectelor de subvenționare dar și impactul acestora în dezvoltarea durabilă a sectorului agroindustrial, accentul fiind pus pe susținerea migranților prin oferirea subvențiilor postinvestiționale dar și în avans la lansarea start-up-urilor în agricultură.
Membrii delegației s-au arătat interesați de mecanismele de subvenționare, criteriile de eligibilitate dar și de profilul solicitantului. Proiectul AGRUMIG se axează pe studii și analize desfășurate în șapte țări (China, Etiopia, Kârgâzstan, Moldova, Maroc, Nepal și Thailanda). Acesta urmărește să identifice o serie de factori economici, instituționali, culturali și agroecologici care mediază ieșirea forței de muncă din zonele rurale și identificarea celor mai bune abordări de politici și practici pentru guvernarea migrației în acest context.
⚡Urmărește știrile Agroexpert ->pe Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!