În perioada 31 ianuarie - 4 februarie 2024, produsele antreprenorilor vor putea fi vizitate la cea de-a 21-a ediție a expoziției naționale „Fabricat în Moldova”. Evenimentul reunește peste 350 de antreprenori din toate regiunile țării.
Marina Capmoale este o participantă care vine la expoziție din anul 2000, ocupându-se cu apicultura de 42 de ani.
„Venim cu miere, polen, propolis, oțet de mere de la nordul Republicii Moldova. Cumpărătorii vin și cumpără, deja ne cunosc. E foarte benefică expoziția, este foarte multă lume care vine și procură”, a declarat apicultoarea din Ocnița Marina Capmoale.
Printre participanți se numără și producători specializați în deshidratarea fructelor, precum măr, gutui, prun, și păr.
„Am venit cu suc de struguri, oțet de mere, magiun din măceș, pistil. Facem sucul de struguri, nefiert și nefermentat. Strugurii îi creștem pe terenul propriu, iar toate lucrările sunt biologice. Procesul de deshidratare a fructelor se realizează pe bază de măr copt, căci conține multă pectină și pe urmă adăugăm fructul. Ulterior îl dăm în deshidrator, extragem apa și rămâne totul natural. Din ceea ce rămâne de la măr, producem oțetul de mere natural. Totodată, mai producem și magiun din măceș”, precizează producătoarea Marina Buhnă.
În acest context, o altă antreprenoare de fructe uscate promovează un stil de viață sănătos și oferă consumatorilor produse fără zahăr și conservanți.
„Aducem în cadrul expoziției produsele noastre precum prunele uscate fără sâmburi, cu sâmburi, nuci, chips-uri de mere care la fel sunt fără zahăr și fără conservanți. Îndemn toți vizitatorii să fii activi și să cumpere produse sănătoase”, a susținut antreprenoarea Valeria Suhan.
Vizitatorii expoziției vor putea face cunoștință și cu gama de înghețată „Sandra”. Managerul de vânzări, Ion Frunză, a evidențiat importanța expoziției în prezentarea produselor.
„Expoziția este utilă, deoarece avem o platformă unde consumatorul are posibilitatea să vină să vadă sortimentul nostru, să guste și să reafirme încă o dată că suntem cei mai buni de pe piața autohtonă. Anul trecut am lansat seria „Moments”, anul acesta o să venim cu câteva surprize tot în gama „Moments”, dar în diferite ambalaje. Avem produse care putem să le arătăm consumatorului”, specifică managerul de vânzări înghețată Sandra, Ion Frunză.
Prezentă la expoziție, antreprenoarea Iulia Capsumun subliniază că participarea la expoziție este esențială pentru a arăta oamenilor ce produce Republica Moldova.
„Am venit cu carne afumată. Preparăm carne de porc, pui, rață și vită, toate produsele noastre sunt 100% naturale. Carnea provine de la o fermă unde animalele sunt hrănite cu produse naturale. Participăm la expoziții pentru că este cel mai ușor mod de a arăta oamenilor ce produce Moldova. Nu este simplu de ieșit pe piață, acolo nu se permite degustarea, în schimb, la expoziții oamenii au această oportunitate”, a menționat Iulia Capsumun.
Amintim că, cea de-a XXI-a ediție a expoziției naționale „Fabricat în Moldova” a fost inaugurată miercuri, 31 ianuarie. Expoziția reunește peste 350 de antreprenori din toate regiunile țării, printre care și 45 de companii care participă pentru prima oară.
Produsele și serviciile a circa 350 de antreprenori din țara noastră sunt amplasate sectorial:
- Pavilionul Central: Vor fi expuse întreprinderi din sectorul agroindustrial, agricol, produse alimentare și băuturi, expoziții colective ale celor 15 raioane din republică, printre care: Hîncești, Leova, Nisporeni, Călărași, Criuleni, Ungheni, Sîngerei, Râșcani, Cimișlia, Strășeni, Ștefan-Vodă, Cahul, Căușeni, UTA Găgăuzia și altele. În cadrul edițiilor precedente tot mai multe consilii raionale s-au mobilizat ocupând suprafețe din ce în ce mai mari și au adunat cei mai buni producători autohtoni locali care vor reprezenta cu mândrie raionul de unde provin.
- Pavilionul Nr.2: Vor fi expuse întreprinderi industriale, textile, produse cosmetice, farmaceutice, mobilă, precum și alte bunuri de larg consum. Aici vor fi concentrate cei mai buni producători de textile, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte fabricate în Moldova.
- Zona expozițională deschisă: corturi pentru comerț cu produse apicole, agricole, catering.
Citește și: Ghidul vizitatorului: Ce produse vor putea fi găsite la expoziția Fabricat în Moldova
Precizăm că, în perioada 31 ianuarie-04 februarie 2024, între orele 10:00-17:00, va activa ruta temporară de autobuz Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt - Centrul Internațional Expozițional „MOLDEXPO”, pentru transportarea, gratuită, a cetățenilor și oaspeților capitalei către pavilioanele Expoziției „Fabricat în Moldova”.
Află și: Rută specială pentru transportul vizitatorilor la expoziția Fabricat în Moldova
AGROEXPERT este partener media al evenimentului.