В мире

Coreea a ridicat restricțiile privind importurile de carne din UE

Автор: AgroExpert
porc, imoprt Coreea - AgroExpert.md

Ministerul Agriculturii, Alimentației și Afacerilor Rurale (MAFRA) al Republicii Coreea de Sud a decis să elimine o barieră comercială de lungă durată care afectează exporturile de carne de porc și produse de pasăre din UE. Această decizie ar putea debloca schimburi comerciale în valoare de peste 1 miliard de euro în următorii ani, potrivit Agroportal.ua.

„Decizia Republicii Coreea de a ridica restricțiile la exporturile europene de carne de porc și de pasăre ar trebui să extindă oportunitățile de export pentru un sector care se confruntă cu restricții severe. Ne îndeplinim angajamentul de a sprijini sectorul agricol al UE, asigurându-ne totodată că consumatorii coreeni pot beneficia de produse UE de înaltă calitate”, a declarat vicepreședintele executiv și comisarul comercial Valdis Dombrovskis.

Se observă că decizia va impacta exporturile din 11 țări UE cărora li se permite să exporte păsări și produse din carne de pasăre în Republica Coreea (Germania, Polonia, Ungaria, Belgia, Franța, Finlanda, Spania, Olanda, Suedia, Danemarca și Lituania) și 14 state membre care au permisiunea de a exporta carne de porc și produse din carne de porc (Germania, Polonia, Ungaria, Belgia, Franța, Finlanda, Spania, Olanda, Suedia, Danemarca, Slovacia, Austria, Irlanda și Portugalia).

Decizia luată de Coreea privind importurile de carne nu includ pe listă și România. sigur, în privința cărnii de porc, țara noastră nu are capacitatea de a exporta, având la rândul nostru un mare deficit. La acest moment, surse din piață susțin că 80-85% din carnea consumată provine din import, mai ales din țările din vestul Europei.

⚡️Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

 

înapoi la listă