Articole

Cum încearcă singaporezii să facă agricultură în orașe

Aprovizionarea cu alimente la nivel local este adesea unul dintre primele lucruri la care ne gândim atunci când vorbim despre crearea unor sisteme alimentare sustenabile. Însă, în unele regiuni, aplicarea unor astfel de strategii nu este chiar atât de ușoară.

În Singapore, unde terenurile agricole combinate ale țării, abia de ajung la suprafața de aproximativ 200 de hectare. Acest lucru explică de ce 90% din alimentele orașului sunt importate. Cu toate acestea, tensiunile comerciale și, mai recent, dificultățile de import din cauza închiderii frontierelor după Covid-19 au stârnit atenția asupra modului în care un oraș-stat precum Singapore poate deveni mai autosuficient.

Răspunsul pare să se afle în prezent pe acoperișuri, unde fermele urbane încolțesc într-un ritm alert. Autoritățile guvernamentale încurajează această practică, cu obiectivul de a furniza 30% din „nevoile nutriționale” ale populației la nivel local până în 2030.

Edible Garden City, una dintre firmele care operează ferme urbane în Singapore, gestionează aproximativ 80 de locații pe acoperiș.

Dar au creat, de asemenea, multe grădini în locuri mai puțin obișnuite, inclusiv o fostă închisoare, în containere de transport maritim și pe balcoanele apartamentelor. Fermele lor folosesc doar pesticide naturale, cum ar fi uleiul de neem, pentru a combate dăunătorii.

Compania cultivă peste 50 de soiuri de alimente, care variază de la vinete și fructul pasiunii până la salate, flori comestibile și așa-numitele „microgreen” – legume recoltate când sunt încă tinere.De asemenea, folosește metode de înaltă tehnologie.

Prin înființarea de ferme urbane, orașele pot reduce emisiile implicate în transportul de alimente, își pot extinde suprafețele verzi și, poate cel mai important, pot contribui la reducerea impactului negativ al producției alimentare.

⚡Urmărește știrile Agroexpert -> pe Telegram!

Sursă: ecoferma.ro

⚡️ Urmărește știrile Agroexpert pe ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!