Cornul are nevoie și el de tăieri de formare pentru a se dezvolta armonios. În plantațiile comerciale, cornul se poate conduce sub formă de tufă, cu trunchi înalt sau pitic.
Conducerea sub formă de tufă aplatizată se practică în plantațiile extensive, pe terenuri în pantă unde cornul are rolul de fixare a solului. Distanțele de plantare sunt de 4 m între rânduri și de 3 m între plante pe rând.
Conducerea sub formă de trunchi înalt (0,70-0,80m) se practică în plantațiile comerciale, iar ulterior formarea nu mai necesită prea multe intervenții, distanțele de plantare recomandate fiind aceleași.
Conducerea cu trunchi jos (0,30-0,40 m) este o formă de coroană ce răspunde cel mai bine cerințelor biologice ale speciei. Plantarea se poate face toamna, în prima decadă a lunii noiembrie sau primăvara foarte devreme, ținând cont de faptul că această specie pornește în vegetație foarte timpuriu.
Tăierile de formare și rodire încep imediat după plantare, astfel pentru forma de conducere cu trunchi înalt, se alege o tulpină dreaptă la care se taie scurt la cep creșterile laterale.
În primul an de la plantare se înlătură toți drajonii de la baza plantei, iar o parte din cei ce cresc pe ax se înlătură, restul se ciupesc la 2 - 3 frunze până la înălțimea de 70-90 cm. În al doilea an, în timpul primăverii și verii se proiectează coroana din lăstarii care s-au dezvoltat anul anterior la înălțimea de 1,10- 1,20 m. Se vor alege 2-3 ramuri care vor reprezenta scheletul coroanei. Informațiile se conțin în Ghidul tehnic și economic: „Pomi, arbuști fructiferi, căpșun”.
In primăvara celui de-al treilea an, din cele trei ramuri distanțate la 10-15 cm între ele se scurtează cu 1/3 din lungimea lor, iar axul se limitează la 35-40 cm. Celelalte creșteri se taie la inel. În anul patru de la plantare, din noile creșteri se mai aleg încă 4 - 5 ramuri de ordinul I, ce trebuie să îmbrace axul cât mai uniform. Prelungirea axului se elimină.
În următorii ani, ramurile de semischelet ce apar pe ramurile de ordinul I se răresc la 30 cm, apoi se mai înlătură doar ramurile ce apar direct din ax sau pe ramurile de schelet.
Pentru a obține tufa încă de la plantare se taie scurt, astfel încât se aleg 4 ramuri poziționate simetric în primăvara anului II de la plantare. În anii următori fiecare tulpină se tratează ca o singură plantă, astfel încât să se evite îndesirea în exces a ramurilor.