Animalele sunt hrănite de trei ori pe zi, iar furajele sunt crescute pe câmpurile fermierului, care are în proprietate teren arabil, unde cultivă furaje pentru bovinele pe care le deţine.
„Avem grijă ca în fiecare an să însămânţăm terenuri cu porumb, pentru a face siloz. Cultivăm şi grâu, orz pentru a da şi ceva porţii la capetele de animale pe care le avem şi evident că lucerna este un produs foarte important pentru întreţinerea animalelor”, povesteşte Mihai Burcă.
Laptele este vândut la o fabrică de procesare din regiune cu preţul de 6 lei şi 50 de bani pe litru la grăsimea de 3,5%.
În prezent, din cele 50 de vaci se mulg doar 22, iar pe zi se adună aproximativ 230 de litri de lapte. Fermierul spune că în perioada de vară cantitatea de lactate creşte. Fermierul are de gând să dezvolte afacerea pe care a inițiat-o.
„Ne gândim poate să ne modernizăm, să cumpărăm ceva utilaj nou, dar iarăşi tot depinde de cum omul are posibilitate financiară, economică. Dar scopul este evident ca să ne mărim cât mai mult”, a spus Mihai Burcă.
În toată afacerea sa, Mihai Burcă a investit un milion şi jumătate de lei.