Reprezentanții ODIMM au participat la cel de-al treilea Atelier de Lucru ”Politici și instrumente de suport a antreprenorilor la a doua șansă în afaceri, implementate în țările din Regiunea Dunării”. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Proiectului ”DanubeChance 2.0 -Acceptarea eșecului pentru a facilita accesul antreprenorilor la a doua șansă în afaceri în regiunea Dunării”.
Atelierul a reunit în format virtual participanți din 13 țări partenere din regiunea Dunării, reprezentanți ai instituțiilor de stat și organizațiile de suport a antreprenorilor din țările partenere, experți internaționali, mentori. A fost prezentat ”Planul de acțiuni regional privind susținerea antreprenorilor din Republica Moldova, la a doua șansă în afaceri”. Acesta a fost elaborat de ODIMM în colaborare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii și cuprinde 4 acțiuni majore: Inițierea unei schimbări culturale; Introducerea politicilor de suport a antreprenorilor pentru a doua șansă în afaceri în politicile de suport antreprenoriale; Introducerea Mecanismului de Avertizare Timpurie; Dezvoltarea instrumentelor de suport specifice antreprenorilor la a doua șansă în afaceri.
Subiectele abordate în cadrul evenimentului au vizat prioritățile strategice privind susținerea antreprenorilor la a doua șansă în afaceri, dezvoltarea instrumentelor de suport a antreprenorilor în dificultate în țările din regiunea Dunării, procedurile de faliment și intrare în insolvență existente în țările partenere din proiect.
Proiectul DanubeChance2.0 – “Acceptarea eșecului pentru a facilita accesul antreprenorilor la a doua șansă în regiunea Dunării” este co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Transnațional Dunărea. Proiectul își propune să dezvolte politici antreprenoriale pentru a doua șansă și soluții practice pentru îmbunătățirea culturii antreprenoriale pentru a evita pierderea potențialului antreprenorial și a depăși stigmatizarea antreprenorilor după falimentul afacerii. Principalele rezultate ale proiectului sunt: dezvoltarea unei strategii privind accesul antreprenorilor la a doua șansă în regiunea Dunării, dezvoltarea programului educațional pentru Academia "Trial and Error" și lansarea inițiativei de restructurare a afacerii.
Materiale educaționale dezvoltate în cadrul Academiei "Trial and Error" pot fi accesate aici: http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danubechance2-0/section/act-now
⚡Urmărește știrile Agroexpert -> pe Telegram!