În Franţa, asociaţia berarilor trage de luni întregi semnalul cu privire la creşterea uriaşă a costurilor de producţie (materii prime, ambalaje, energie, transporturi) căreia producătorii sunt nevoiţi să-i facă faţă, o situaţie cu atât mai îngrijorătoare după doi ani de criză sanitară care au fragilizat industria, scrie Euractiv, citat de Ziarul Financiar.
În plus, industria locală a malţului întâmpină dificultăţi în a-şi continua livrările către producătorii de bere din cauza costurilor de producţie alimentate de criza actuală a energiei.
Cu perspective din ce în ce mai sumbre, industria franceză a malţului se teme că avantajul său competitiv pe piaţa internaţională se va diminua treptat. Pentru a-şi menţine producţia, asociaţia din industrie face apel pentru susţinere la autorităţile franceze.
În Marea Britanie, liderii industriei berii cer guvernului să vină cu susţinere specifică pentru a asigura viitorul producătorilor de bere în condiţiile în care costurile în creştere dramatică provoacă o „furtună perfectă“, notează morningadvertiser.co.uk.
Consumatorii fie se vor confrunta cu preţuri în creştere, fie îşi vor vedea localurile preferate închizându-se.
Producătorii britanici spun că preţul mediu al unei halbe ar putea depăşi 7 lire sterline (8 euro) în condiţiile în care facturile la energie afectează atât producătorii, cât şi puburile.
⚡️Следите за новостями Agroexpert в -> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!