Самое интересное за неделю с 22-28 ноября

Агроменеджмент

Еженедельная сводка новостей и статей, отобранных AgroExpert специально для вас.

La Orhei a fost inaugurat un complex apicol de colectare, procesare, ambalare și depozitare a mierii de albine
La Orhei a fost inaugurat, un complex apicol de colectare, procesare, ambalare și depozitare a mierii de albine, grație unui grant oferit de Banca Mondială prin intermediul Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P).
Detalii.

Ioniță, apel către CNA: Dacă gazul costă 450 dolari, de ce se cumpără cu 790?
Expertul economic Veaceslav Ioniță îndeamnă Centrul Național Anticorupție(CNA) să se autosesiseze cu referire la prețul la gaz pe care îl plătește Republica Moldova companiei rusești GazProm.
Detalii.

Creditul microbusiness – o nouă posibilitate de dezvoltare a afacerii de la maib
Orice afacere are nevoie de investiții. Pentru că maib are încredere în tine și în planurile tale de dezvoltare, îți oferă un nou produs de finanțare pentru dezvoltarea afacerii - microbusiness.
Dacă planifici să mărești stocurile de circulante prin achiziționarea de marfă, materie primă, fertilizanți, semințe, să înnoiești utilajele sau să procuri tehnică, maib este alături de afacerea ta prin soluții dedicate de creditare, indiferent de domeniul tău de activitate (agricultură, comerț, servicii, producere).
Detalii.

VIDEO: Pavel Cherdivar s-a mutat din capitală în nordul țării unde și-a dezvoltat o afacere
Viața la sat este un adevărat lux, o spune un tânăr de 27 de ani, care în urmă cu trei ani de zile și-a cumpărat un hectar de pământ la nordul țării, în satul Slobodca, raionul Edineț.
Detalii.

FinComBank поддерживает предпринимателей и мероприятие Гала награждение Малого и Среднего бизнеса из Республики Молдова
18 Ноября 2021 года PriaEvents в партнерстве с FinComBank провел конференцию для представителей бизнес-среды „Pria SMEs Conference&Awards.IMM-urile din Republica Moldova”, которая увенчалась Гала награждением предприятий из сферы Малого и Среднего бизнеса (МСБ) из Республики Молдова. В этот раз конференция проводилась онлайн, с трансляцией LIVE на платформах Zoom, Microsoft Teams, на страницах организатора и Банка в Facebook и LinkedIn.
Детали.

VIDEO: Au lăsat America și au revenit acasă: Povestea unui cuplu din Telenești
Au lăsat viața îndestulată și toate comoditățile din America și au revenit acasă, în Moldova. Este povestea unei familii din Sărătenii Vechi, Telenești, care, după ce a trăit câțiva ani visul american, a luat toți banii adunați peste ocean și a revenit în satul de baștină, ca să-și mai încerce o dată norocul.Detalii.

Ion Maxim : ”Alocația unică de 300 de lei din partea statului nu acoperă investițiile apicultorilor”
La Chișinău s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție a Forumului Național Apicol, cel mai important eveniment pentru apicultori. În Republica Moldova activează 29 de asociații teritoriale de apicultori și sunt înregistrați 8 mii de apicultori, care îngrijesc în jur de 250000 de familii de albine. Potrivit președintelui Asociației Naționale a Apicultorilor din Moldova (ANARM), Ion Maxim, pentru ca sectorul apicol să se dezvolte, este necesară o susținere semnificativă din partea statului – subvenții directe pe familia de albine sau pe kilogramul de miere vândut și reflectat în acte contabile.
Detalii.

Prelucrarea solului fără plug crește cu adevărat fertilitatea solului? – Date noi
Mere vândute cu 1,2 lei. Pomicultor: Mi se rupea inima în 7 bucăți
Mărul, fructul cel mai consumat de moldoveni, ar fi trebuit să aducă bani frumoși fermierilor în această toamnă, întrucât au înregistrat o recoltă cu 25% mai mare față de anul trecut. Agricultorii au mizat pe tradiționala piață de desfacere din Rusia, dar autoritățile nu au încheiat niciun acord cu Moscova în acest sens. Astfel, producătorii caută, în continuare, noi piețe de desfacere, iar unii fermieri se plâng că nici fabricile de procesare nu fac față zecilor de tone de fructe aduse de oameni.
Detalii.

В Комрате начало работать сборочное производство тракторов Belarus
В Молдове начало работать сборочное производство тракторов BELARUS, расположенное в городе Комрат.Сборочное производство организовано торговым домом MTZ Lider в тесном сотрудничестве с Минским тракторным заводом. "Сборочное производство оборудовано согласно рекомендациям МТЗ. Сотрудники предприятия оказали помощь в организации производственного процесса и обучили персонал. Первый трактор BELARUS-82.1 уже сошел с конвейера", - рассказал директор торгового дома Олег Голопятов.
Детали.

Мария Акбаш: только полный производственно-коммерческий цикл может обеспечить прибыльность молочного бизнеса
"Рецептом успеха" с agroexpert.md поделилась Мария АКБАШ, администратор молочной̆ фабрики FABRICA OLOI PAK SRL («SANA»), Комрат
Наше предприятие начало работать с 2004 года. Отчасти его запуск был, условно говоря, «вынужденной мерой». Наша семья обладала неким пакетом акций старого советского молокозавода. Чтобы сделать этот актив рабочим, нам пришлось выкупить остальные акции этого объекта, сформировать контрольный пакет. Однако сколь-нибудь эффективный производственный процесс на этом заводе наладить не удалось. Пришлось закрыть его старые долги и открыть новое предприятие, во всех отношениях работоспособное.
Детали.

Carolina Linte: „Deficitul materiei prime și calitatea laptelui, frânează dezvoltarea industriei lactatelor în Moldova”
În prezent, materia primă pentru industria lactatelor este asigurată în mare parte de gospodăriile casnice, ferme mici și o cotă de 5000 tone de import pentru laptele brut pentru că fermele de altădată, de pe timpurile fostei Uniuni Sovietice, care existau în majoritatea localităţilor rurale din ţară, nu mai sunt. Ca și alte domenii ale agriculturii, sectorul producţiei de lapte este subdezvoltat, dominat de gospodării care produc mai mult pentru consumul propriu şi care vând surplusul de lapte centrelor de colectare sau în pieţile agroalimentare din ţară. Am discutat cu Carolina Linte, director executiv al Asociaţiei „Lapte” Producătorilor și Procesatorilor de Lapte, care ne-a radiografiat în totalitate situaţia sectorului.
Detalii.

В преддверии праздников акция на Кредиты AGRO
С FinComBank #двигайтесьвперед! В преддверии зимних праздников, мы радуем предпринимателей специальной акцией на Micro Credit AGRO, чтобы ваш бизнес приносил плоды.
С хорошим предложением легко спланировать свои инвестиции. Только с 15 ноября по 31 декабря 2021 г.:
- 0% комиссия за выдачу кредита;
- 0% комиссия за досрочное закрытие кредита.
Детали.

Видео | Новости от Agromotor Premium
Виорел Сава открыл бизнес в сельском хозяйстве 3 года назад, развивая его за счет денег, заработанных за рубежом. Ориентируясь на прибыльную деятельность, он с самого начала решил инвестировать в качественное оборудование с возможностью его надлежащего обслуживания во время эксплуатации.
Детали.

Apicultorii din Moldova se întrunesc la Forumul Național
Asociația Națională a Apicultorilor din Moldova (ANARM), cu suportul Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova, organizează cea de a IV-a ediție a Forumului Național Apicol, în perioada 25-26 noiembrie 2021, care este cel mai mare eveniment anual apicol.
Detalii.

Proiectul legii bugetului de stat pentru 2022 prevede 1,5 mlrd lei pentru subvenționarea producătorilor agricoli
Guvernul a aprobat vineri, 19 noiembrie, proiectul legii bugetului de stat pentru 2022. Potrivit documentului, bugetul de stat pentru anul 2022 a fost aprobat la venituri în sumă de 50,06 mlrd de lei şi la cheltuieli în sumă de 65,20 mlrd de lei, cu un deficit în sumă de 15,13 mlrd de lei.
Detalii.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку