Articole

Ultimă oră: Premierul Chicu cere ca Piața Centrală să fie din nou închisă

Premierul, Ion Chicu, a declarat în debutul ședinței de astăzi că Piața Centrală din Capitală ar putea fi închisă din nou, întrucât oamenii nu respectă normele impuse de autorități în combarerea coronavirusului. Acesta a precizat că oamenii se îmbulzesc să cumpere pomene pentru Paștele Blajinilor, informează sputnik.md.

”Începând cu 1 iunie s-au redeschis și piețele în Chișinău și Bălți. Mă uit la Piața Centrală din Chișinău: Parcă nici nu a fost pandemie parcă nimeni nu a auzit de virus. Toți cumpără cănuți și străchinele pentru Blajini. Stimați colegi, pregătiți, vă rog, proiectul decizilei Comisiei Exraordinare de Sănătate Publică de închidere a Pieței Centrale din Chișinău”, a precizat Ion Chicu. 

Premierul a oferit aministrației Pieței Centrale trei zile la dispoziție pentru a nu admite încălcările normelor impus de autorități în lupta cu COVID-19. 

”Vom examina acest proiect la următoarea ședință a comisiei și în cazul în care în următoarele trei zile administrația Pieței Centrale din Chișnău nu asigură respectarea acestor reguli vom aproba implimentarea acelui proiect”, a precizat Ion Chicu. 

Amintim că în data de 1 iunie autoritățile au permis ca Piața Centrală din Chișinău să fie redeschisă, dar să fie respectate toate normele de prevenire a infecției cu COVID-19: oamenii să poarte mănuși și măști și să respecte distanța socială. 

Источник: Agroexpert
обратно к списку