Articole

Cea mai mare baterie cu aer lichid, cu zero emisii de carbon, se construieşte la Manchester

Bateria va folosi energie solară şi eoliană dar şi energie recuperată de la centralele convenţionale. Aceasta va fi de două ori mai mare decât bateria chimică construită de Tesla în Australia. Bateria va putea alimenta 200.000 de case timp de cinci ore, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Baterie cu aer lichid se răceşte, se comprimă aerul până devine lichid, urmând ca în momentul folosirii să fie decomprimat şi să acţioneze turbine, producând curent electric. Este practic o modalitate de înmagazinare a energiei.

Iar instalaţia din Manchester şi-a propus un obiectiv ambiţios – să folosească pentru înmagazinare numai energie verde, solară şi eoliană, dar şi energia pe care centralele clasice o risipesc în atmosferă sub formă de abur. 

La finalizare, va putea genera energie pentru alimentarea a 200.000 de case timp de cinci ore, adică dublu faţă de bateria construită de Tesla în Australia.

În plus, bateria din Manchester, spre deosebire de cea chimică, construită de Tesla, va avea zero emisii de carbon.

„Este uşor de construit, tehnologia e suficient de dezvoltată pentru tipul acesta de instalaţie, deci cheltuielile vor fi mult mai mici iar durata de viaţă mai mare. (...) O asemenea instalaţie construită lângă o centrală convenţională ne permite să recuperăm energia care, altfel, ar fi eliberată în atmosferă şi putem să o transformăm în energie electrică”, a spus inginerul-şef, Stuart Nelmes.

Источник: Agroexpert

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!