Primele cereri depuse prin intermediul noului Produs de garantare „Credit Agricol de Urgență” au fost aprobate. Inițiativa lansată la data de 1 martie, reprezintă un sprijin pentru întreprinderile agricole micro și mici angajate în cultivarea cerealelor.
Acestea, au acces rapid la credite în valoare de până la 500 de mii de lei, cu o garanție de 90% din partea Fondului de Garantare a Creditelor, administrat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).
Resursele financiare puse la dispoziție vor fi utilizate pentru: achiziționarea de semințe, combustibil, îngrășăminte, servicii mecanizate și suport financiar pentru costurile de muncă asociate lucrărilor agricole desfășurate în sezonul primăverii.
Procedura de solicitare a garanțiilor din partea ODA este complet automatizată, și are loc prin intermediul băncilor partenere. Astfel, solicitanții sunt îndemnați să acceseze creditele garantate prin intermediul uneia dintre cele 11 bănci partenere din țară.
Te-ar putea interesa și: Credite pentru producătorii de cereale: Ce acte trebuie să prezinte
Produsul va fi disponibil și operațional până la data de 31 mai 2024.
Pentru mai multe detalii, accesați https://shorturl.at/sIORS
Recomandăm și: Noul mecanism de sprijin pentru fermieri: Cum îi va ajuta
Amintim că, în timp ce agricultorii din sud continuau să protesteze, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a anunțat că în Republica Moldova va fi creat un Consiliu alcătuit din fermieri din diferite regiuni și domenii ale agriculturii.
Află și: MAIA promite că va rezolva problemele fermierilor. Ce soluții propune
Fermierii care protestează pe mai multe drumuri naționale și în zona Vămii Leușeni au discutat cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, pe 23 februarie.
Citește și: Bolea, după discuția cu fermierii: Am trecut eficient peste toate propunerile