Articole

Prunele uscate, o afacere cu beneficii

Datorită numeroaselor beneficii nutriționale prunele uscate sunt la mare căutare atât pe piața internă cât și pe piața externă, în țări precum Belgia, Germania, Polonia, Italia și chiar peste ocean, în Statele Unite unde cererea este în creștere.

Procesul pe care fructul îl parcurge până a ajunge la forma finală este unul destul de laborios și necesită aparatură specializată. Costul unui echipament de uscare a fructelor poate ajunge și până la 20.000 de euro.

Prunele uscate ne protejează împotriva bolilor cardiovasculare precum și a altor boli cronice.

Prunele uscate conțin niveluri ridicate de fitonutrienți denumiți fenoli. Studiile de specialitate arată că aceşti fitonutrienți contribuie la prevenirea deteriorării celulelor.

Prunele uscate ajută la prevenirea diabetului de tip 2 și a obezității.

Prunele uscate sunt bogate în fibre solubile care ajută la menținerea unui nivel de zahăr stabil în sânge. Fibrele solubile încetinesc ritmul în care alimentele părăsesc stomacul și, prin urmare, întârzie absorbția zahărului în sânge.

Prunele uscate contribuie la îmbunătățirea sănătății oaselor și la reducerea riscului de osteoporoză.

Un studiu din 2011 a arătat că prunele sunt cele mai eficiente fructe în prevenirea și inversarea pierderii osoase datorită surselor bogate în compuși fenolici și flavonoizi.

Prunele uscate sunt o sursă bună de vitamină K și beta-caroten.

Un studiu efectuat în 2013 a arătat că o creștere a consumului de beta-caroten poate face oamenii mai fericiți. Vitamina K funcționează împreună cu beta-carotenul  pentru a combate semnele îmbătrânirii, ajutând la reducerea pierderilor osoase și îmbunătățirea circulației.

Источник: Cotidianulagricol.ro

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!