Victor Chiriac: ”Datorită folosirii erbicidului EXPRESS™ 75 WG, obținem o recoltă foarte bună de floarea-soarelui”

Партнерские материалы

EXPRESS™ 75 WG este  erbicid selectiv aplicat în post-emergenţă la floarea-soarelui pentru combaterea buruienilor cu frunză lată. Flexibil în aplicare de la răsărire, până la 8 frunze ale florii-soarelui, erbicidul este absorbit prin frunze şi rădăcini şi este translocat rapid în întreaga plantă. Substanța activă inhibă diviziunea celulară în vârfurile de creştere ale lăstarilor şi rădăcinilor plantelor sensibile. Creşterea buruienilor este oprită după câteva ore de la aplicare, dar simptomele vizibile apar după 5 - 10 zile, iar distrugerea completa a acestora se produce după 15 - 25 de zile. Tot mai mulți agricultori administreaza acest erbicid, care garantează o creştere a productivității, fiind cea mai eficientă şi avantajoasă tehnologie pentru obţinerea unor culturi curate de buruieni.

Victor Chiriac, activează în calitate de agronom al gospodariei “Climăuțanul Agro” SRL – r-nul Dondușeni, s. Climăuți. El susține că de când au optat pentru EXPRESS™ 75 WG, obțin producții ridicate la floarea-soarelui.

”Activez de 5 ani în cadrul gospodariei “Climăuțanul Agro”, însă experiența cu floarea-soarelui are o vechime mai mare. Cultivăm de mai bine de 15 ani această cultură și pot să vă spun că de când am început să administram acest erbicid, am observat rezultatele destul de repede. Cel mai mare avantaj este că erbicidul poate fi aplicat, până la primele 8 frunze ale plantei. Am înregistrat rezultate remarcabile. Anul trecut am obținut până la 4 250 kg per hectar la floarea soarelui. Este o tehnologie simplă, ușor de folosit, câte 30 g de produs per hectar,  iar aplicarea  lui garantează roadă bogată” a notat Victor Chiriac.

Eficacitatea maximă a erbicidului EXPRESS™ 75 WG se obţine în faza de 2-4 frunze a buruienilor cu frunză lată anuale şi în faza de rozetă la cele perene, însă tratamentele se efectuează în post-emergenţă până în stadiul de 8 frunze ale florii-soarelui. Se utilizează la hibrizii de floarea-soarelui toleranti la erbicidul Express™ 75 WG, fără a fi nevoie de a folosi alte erbicide suplimentar.

Erbicidul EXPRESS™ 75 WG combate eficient o buna parte a buruienilor cu frunza lata, cea mai mare problemă la floarea-soarelui,  inclusiv pălămida. Noi am mers pe utilizarea combinată cu Heliantex, deoarece cu ambele preparate facem față la orice buruieni. Nu este de dorit, însă dacă vedem că avem un val mare de buruieni, ne asigurăm în acest mod. În ceea ce privește suprafața pe care o avem, de la an la an, aceasta  variază, în funcție de asolament. De obicei cultivăm în jur de 1100 -1500 ha de floarea-soarelui, dar datorită folosirii erbicidului EXPRESS™ 75 WG obținem o recoltă foarte bună. Recomandăm cu încredere și altor agricultori acest erbicid” a menționat Victor Chiriac, agronomul gospodăriei “Climăuțanul Agro” din r-nul Dondușeni.

FMC Corporation este o companie de cercetare și dezvoltare în agricultură, oferind fermierilor din întreaga lume soluții și produse inovatoare de protecție și nutriție a plantelor. În Republica Moldova, compania FMC este prezentă din anul 2018 prin intermediul filialei din România – FMC Agro Operational România. Întregul portofoliu de produse de protecție și nutriție a plantelor dezvoltat de FMC poate fi găsit pe site-ul oficial al companiei, www.fmcagro.ro. Tot aici găsiți și datele de contact a reprezentantului de vânzări FMC în Republica Moldova, gata să vă ajute cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți.

Источник: Agroexpert
обратно к списку