В Молдове

16 noiembrie, ultima zi de solicitare a subvențiilor în avans și post-investiție

Автор: AgroExpert
subvenții în avans și post-investiție - agroexpert.md

Termenul-limită de depunere a cererilor pentru forma de subvenționare în avans și post-investiție este 16 noiembrie 2023. Despre aceasta atenționează Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA).

„Toate cererile de solicitare a sprijinului financiar, se depun la Direcțiile teritoriale ale Agenției din raza teritorială unde este amplasată investiția. Acestea se depun de către solicitant (administrator) sau reprezentantul legal al acestuia, cu confirmarea deținerii împuternicirii respective, conform legislației în vigoare”, informează AIPA.

Amintim că, producătorii micro și mici, persoanele juridice sau fizice (altele decât fermierul), care desfășoară activități în mediul rural sau activități agricole, unitățile administrativ-teritoriale, organizațiile din domeniul cercetării și inovării, precum și instituțiile de învățământ cu profil agroindustrial pot apela pentru forma de subvenționare în avans. În cadrul acestei forme de subvenționare plafonul anual pentru un solicitant nu va depăși valoarea de 4 milioane lei, iar tinerii fermieri, femeile-fermiere și migranții reveniți sau fermieri-gospodării țărănești vor beneficia de subvenții majorate cu 10-15%

Totodată, eligibili pentru subvenționarea - post-investiție sunt fermierii și Asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigare. Plafonul anual per beneficiar nu va depăși valoarea de 7 milioane lei. Totodată, 10 milioane lei se oferă  pentru fermierii din sectorul zootehnic, 12,5 milioane lei pentru fermierii din sectorul zootehnic producători de lapte și 15 milioane lei pentru grupurile de producători agricoli, cooperativele de întreprinzător sau asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigare.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку