В Молдове

Centrul tehnico-didactic în mecanică agricolă din Soroca, inaugurat

Автор: AgroExpert
Centrul tehnico-didactic în mecanică agricolă - agroexpert.md

Construcția și dotarea Centrului tehnico-didactic în mecanică agricolă de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca au fost finalizate, cu o investiție totală de 787 de mii de euro. În acest context, astăzi, 30 mai, a avut loc evenimentul de inaugurarea a Centrului.

Acesta este echipat cu dispozitive de ultimă generație, necesare pentru pregătirea practică a elevilor și a agenților economici din Soroca.

„Suntem martorii unui moment important în eforturile Guvernului de a dezvolta educația în Republica Moldova. Educația este fundamentul dezvoltării armonioase a statului nostru, iar investițiile în acest sector sunt esențiale pentru viitorul Moldovei. Acest centru, dotat cu echipamente agricole moderne, va oferi studenților noștri posibilitatea de a învăța tehnologii de ultimă generație, pregătindu-i pentru a deveni specialiști calificați în domeniul agricol”, a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul evenimentului de inaugurare.

Peste 440 de elevi vor beneficia de condiții moderne de studiu care respectă standardele europene de calitate și corespund cerințelor curriculare actuale.

Investiția de 787 de mii de euro a fost realizată de către Guvernul Republicii Moldova, cu sprijinul Băncii Europene de Investiții, în cadrul proiectului „Livada Moldovei”, inițiat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Menționăm că, urmare a deciziei Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Colegiul Tehnic Agricol din Soroca va beneficia și de un al doilea proiect investițional, în valoare de 168 de mii de euro, destinat modernizării și dotării suplimentare a Centrului Tehnico-Didactic în Mecanica Agricolă.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!