В Молдове

Credit Agricol de Urgență: Primele cereri au fost aprobate

Автор: AgroExpert
Creditul Agricol de Urgență - agroexpert.md

Primele cereri depuse prin intermediul noului Produs de garantare „Credit Agricol de Urgență” au fost aprobate. Inițiativa lansată la data de 1 martie, reprezintă un sprijin pentru întreprinderile agricole micro și mici angajate în cultivarea cerealelor.

Acestea, au acces rapid la credite în valoare de până la 500 de mii de lei, cu o garanție de 90% din partea Fondului de Garantare a Creditelor, administrat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Resursele financiare puse la dispoziție vor fi utilizate pentru: achiziționarea de semințe, combustibil, îngrășăminte, servicii mecanizate și suport financiar pentru costurile de muncă asociate lucrărilor agricole desfășurate în sezonul primăverii.

Procedura de solicitare a garanțiilor din partea ODA este complet automatizată, și are loc prin intermediul băncilor partenere. Astfel, solicitanții sunt îndemnați să acceseze creditele garantate prin intermediul uneia dintre cele 11 bănci partenere din țară.

Te-ar putea interesa și: Credite pentru producătorii de cereale: Ce acte trebuie să prezinte

Precizăm că, Produsul de garantare „Credit Agricol de Urgență” a fost conceput și dezvoltat de către Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului la inițiativa Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Produsul va fi disponibil și operațional până la data de 31 mai 2024.

Pentru mai multe detalii, accesați https://shorturl.at/sIORS

Recomandăm și: Noul mecanism de sprijin pentru fermieri: Cum îi va ajuta

Amintim că, în timp ce agricultorii din sud continuau să protesteze, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a anunțat că în Republica Moldova va fi creat un Consiliu alcătuit din fermieri din diferite regiuni și domenii ale agriculturii.

Află și: MAIA promite că va rezolva problemele fermierilor. Ce soluții propune

Fermierii care protestează pe mai multe drumuri naționale și în zona Vămii Leușeni au discutat cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, pe 23 februarie.

Citește și: Bolea, după discuția cu fermierii: Am trecut eficient peste toate propunerile

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!