В Молдове

Experții internaționali au discutat despre dezvoltarea pisciculturii în RM

Автор: AgroExpert
piscicultura în Republica Moldova - agroexpert.md

O prezentare a Politicii Agrare Comune în domeniul pescuitului a fost realizată la ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare de către expertul internațional Walter Dubner.

Expertul a evidențiat direcțiile strategice pentru dezvoltarea acvaculturii pentru perioada 2021-2030, în cadrul Uniunii Europene. Walter Dubner a efectuat o analiză privind gestionarea globală a resurselor piscicole, evidențiind importanța ca Republica Moldova să devină parte a comisiilor și convențiilor internaționale, pentru a putea avansa în acest domeniu.

Discuțiile au abordat aspecte privind legislația națională și acțiunile necesare pentru alinierea la standardele UE. A fost subliniată și poziția Uniunii Europene ca fiind al cincilea cel mai mare producător de pește la nivel mondial, cu aproximativ 3% din producția globală. Spania, Danemarca, Țările de Jos și Franța au fost menționate ca fiind principalii producători din cadrul blocului comunitar.

Vicepremierul Vladimir Bolea a susținut că discuțiile sunt un pas important în cadrul procesului de aderare la UE și reflectă angajamentul ministerului de a îmbunătăți activitatea sectorului piscicol prin adoptarea celor mai bune practici și standarde internaționale.

Sesiunea a avut loc în cadrul proiectului „Dialogul Moldo-German privind Politicile în Agricultură” (APD Moldova), lansat la începutul acestui an.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!