В Молдове

Fermierii, în căutare de susținere financiară: Topul cererilor pe raioane

Автор: AgroExpert
Fermierii, în căutare de susținere financiară - agroexpert.md

Fermierii din Republica Moldova au depus în anul 2023 un număr de peste 16 mii de cereri din diverse raioane. Datele recente furnizate pentru AGROEXPERT de către Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) arată că producătorii agricoli din Cahul au luat inițiativa, depunând 380 de cereri pentru sprijin financiar.

Cei din raionul Orhei se află la mică distanță, cu fermieri hotărâți să primească sprijin prin 379 de cereri depuse.

Locul trei în topul cererilor îl ocupă fermierii din Briceni, cu un total de 323 de cereri. În Hîncești, 183 de agricultori au solicitat sprijin financiar, această regiune clasând-se pe locul patru în topul adresărilor pentru ajutor.

Chiar dacă într-un număr mai mic, fermierii din Ialoveni au manifestat, de asemenea, nevoie de sprijin financiar, cu 122 de cereri depuse.

În anul 2023, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a recepționat un număr record de cereri cu privire la acordarea sprijinului financiar

„În procesul autorizării plăților, se aplică principiul „Primul venit, primul servit” – pentru plățile directe, plățile complementare sau plățile post-investiție, și în baza actului administrativ de selectare a proiectelor – pentru plățile în avans și plățile investiții pe etape”, comunică funcționarii instituției.

 

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!