В Молдове

Plăți directe per kg de lapte de vacă, capră și oaie: Cine poate depune dosarul

Автор: AgroExpert
Plăți directe per kg de lapte de vacă, capră și oaie: Cine poate depune dosarul - agroexpert.md

În 2025, pentru prima dată se lansează plata directă pentru kilogramul de lapte de oaie și de capră. Ca și în cazul subvențiilor pentru kilogramul de lapte de vacă, sunt eligibili crescătorii de animale care îndeplinesc condiția că exploatațiile zootehnice sunt autorizate, animalele sunt identificate și asigurate.

Totodată, trebuie îndeplinită și cerința de a prezenta dovezi care atestă livrarea produsului către procesatori și/sau procesarea acestuia în propriile unități autorizate. Cantitățile de lapte trebuie să fie indicate în kilograme pe facturi.

„Crescătorii de bovine cunosc că facturile prezentate la agenție trebuie să fie identificate în kilograme de lapte. În caz contrar, acestea vor fi declarate nule și nu vor fi acceptate. De aceea, atragem atenția și crescătorilor de ovine și caprine să se asigure că documentele lor sunt în conformitate cu normele”, a declarat directorul adjunct al AIPA, Diana Coșalîc.

Pentru informații cu privire la condițiile de accesare a plăților directe, criteriile de eligibilitate, actele obligatorii, procedura de depunere a cererilor de acordare a plăți, accesați Regulamentul și setul de documente aici.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!