В Молдове

Premieră: Prima fabrică din RM va exporta carne de pasăre în UE

Автор: AgroExpert
Premieră: Prima fabrică din RM va exporta carne de pasăre în UE - agroexpert.md

Carnea de pasăre în stare proaspătă din Republica Moldova va fi disponibilă pe piețele din Uniunea Europeană. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a anunțat că prima fabrică din țara noastră a primit aprobare pentru export.

„Datorită implementării standardelor în domeniul siguranței alimentelor și în baza garanțiilor din partea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, a fost aprobată prima unitate din Republica Moldova cu drept de export a cărnii de pasăre proaspătă, în stare refrigerată și congelată pe piața Uniunii Europene”, se arată în comunicatul ANSA.


Amintim, în martie 2023, Republica Moldova a fost listată, pentru prima dată, în regulamentele UE, obținând dreptul de a exporta carnea procesată de pasăre și ouă de consum (categoria A). Agenții economici sunt încurajați să manifeste interes și să depună cererea pentru exportul în Uniunea Europeană a produselor moldovenești.

Citește și: Premieră: R. Moldova va exporta carne de pasăre proaspătă în UE

Piața Unică Europeană constituie o oportunitate deosebită pentru producătorii moldoveni, deoarece îi determină să se alinieze la standardele riguroase ale UE și să lucreze mai mult în vederea creșterii competitivității producției lor. În rezultat, consumatorii din țara noastră, dar și consumatorii europeni vor gusta un produs moldovenesc inofensiv și calitativ.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!