Republica Moldova va extinde lista produselor animale exportate în UE

В Молдове

Directorul general ANSA a reconfirmat angajamentul Republicii Moldova pentru a extinde lista produselor exportate pe piața Uniunii Europene.Astfel, Republica Moldova va putea exporta în UE mai multe produse de origine animalieră, transmite Știri.md.

Decizia a fost luată după evaluarea implementării controalelor oficiale privind reziduurile și contaminații la animalele vii și produsele de origine animală, inclusiv controalele privind produsele și medicamentele de uz veterinar.

A avut loc evenimentul de încheiere, în format online, a misiunii de audit a Republicii Moldova efectuată de către auditorii Directoratului General pentru Sănătate și Siguranță Alimentară a Comisiei Europene.

Misiunea a avut drept scop, evaluarea implementării controalelor oficiale privind reziduurile și contaminanții la animalele vii și produsele de origine animală, inclusiv controalele privind produsele și medicamentele de uz veterinar.

În cadrul ședinței, au fost prezentate constatările și recomandările preliminare privind capacitățile Republicii Moldova de a demonstra echivalența sistemului de controale oficiale și implementarea Planului Național de Monitorizare a Reziduurilor.

Prezent la eveniment, Radu Musteața, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și-a exprimat gratitudinea pentru efortul și sprijinul depus în această perioadă.

”Aducem mulțumiri colegilor din cadrul ANSA și auditorilor care pe tot parcursul acestei perioade au depus un efort major în vederea promovării capacității Republicii Moldova a sistemului de controale oficiale și implementarea Planului Național de Monitorizare a Reziduurilor. De asemenea, aducem recunoștință Comisiei Europene pentru suportul continuu pe care îl oferă țării noastre”, a declarat Radu Musteața, directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

обратно к списку