Самое интересное за неделю с 12 по 18 июля

Агроменеджмент

Tudor Zaharia: ”Producători de afine în Moldova sunt puțini, în schimb se aduc multe fructe din import”

Familia Zaharia din satul satul Pitușca, raionul Călărași au o plantație de afine, considerându-se al doilea producător din Moldova de aceste fructe numite “aurul” sistemului imunitar și pe bună dreptate, căci afinele posedă numeroase beneficii pentru sănătate. De câteva zile, soții Zaharia, de rând cu cel mai tinerel membru al familiei, culeg recolta de afine, care se anunță una bogată, circa 1000 de kg în acest an.

Detalii...

 

Fermierii îl vor ministrul Agriculturii pe Alexandru Slusari

Un grup de producători agricoli din raionul Ștefan Vodă îi cer președintei Maia Sandu să examineze candidatura lui Alexandru Slusari la funcția de ministru al Agriculturii în viitorul Guvern.

Detalii...

 

Эдуард Грамма: «рекордный урожай зерна первой группы, но невысокое качество и такие же цены»

Председатель Ассоциации экспортеров и импортеров сельхозпродуктов и зерна «Agrocereale» Эдуард Грама считает, что состояние полей и условия проведения уборочной кампании позволяют надеяться на урожай зерновых колосовых культур первой группы на уровне 1,5-1,6 млн тонн. В том числе не менее 1,2-1,3 млн тонн пшеницы (с 318-325 тыс. га) и 200-250 тыс. тонн ячменя (с 60-65 тыс. га посевов).

Подробнее...

 

Expoziția „Ziua Fructelor” și-a deschis porțile pentru circa 400 de participanți

Cel mai așteptat eveniment pentru domeniul horticol atât de către companiile locale, cât și de cele internaționale și-a deschis porțile astăzi în satul Coșernița, raionul Criuleni, unde se desfășoară cea de-a III-a ediție a Expoziției Specializate de tehnică și inovații pentru pomicultură „Ziua Fructelor”. Echipa Agroexpert a mers în vizită la expoziție, unde am dialogat atât cu partenerii noștri, companiile ce oferă soluții inteligente și eficiente de protecție a livezilor contra bolilor și dăunătorilor, echipamente și inovații pentru lucrări mecanizate inclusiv a procesului de recoltare, cât și cu producătorii de fructe din Moldova.

Detalii...

 

Игорь Ганя: Мы внедрили технологию поилки пчел, которой не было нигде в мире

Гагаузские пасечники придумали технологию поилки пчел, которой не было нигде в мире. Об этом рассказал молдавский бизнесмен, который занимается установкой промышленной пасеки в Гагаузии, Игорь Ганя.

Подробнее...

 

Apicultorii români au majorat prețul mierii cu 40%

Deși apicultorii spun că producția este bună, comparativ cu anul 2020, prețul mierii, este mai mare în acest an.  Crescătorii de albine au deja pregătite borcanele cu miere de salcâm, iar în această perioadă pregătesc și mierea culeasă de albine din tei. Paradoxal, prețurile vor fi mai mari cu aproximativ 40 la sută, comparativ cu anul 2019!

Detalii...

 

Apicultor: Pregătirea exportului de miere necesită mulți bani, efort și timp

Bunicul său a avut câțiva stupi însă el nu s-a gândit că va ajunge să devină apicultor, ba chiar să se ocupe de exportul mierii de albine peste hotare. Nicanor Negru, un tânăr de 29 de ani din satul Costești, raionul Ialoveni, absolvent al Academiei de Studii Economice din Moldova a început afacerea cu miere în aprilie, 2014. Totul a pornit de la 100 de stupi!

Detalii...

 

Prețuri record la îngrășăminte. Trei cauze care au dus la scumpirea fertilizanților cu azot, fosfor și potasiu

Prețul îngrășămintelor agricole a explodat. O arată analizele făcute în mai multe țări europene care au semnalat prețuri record pentru fertilizanții cu azot, fosfor și potasiu. Recent, un semnal puternic a venit din China, un mare exportator de uree, care a majorat semnificativ cotațiile pentru acest produs.

Detalii...

 

Сергей Прутяну: «Приглашаем всех посетить стенд John Deere на выставке TehAgroFest-2021»

Директор Agromeșter HD Сергей Прутяну сообщил корреспонденту agroexpert.md, что на предстоящей в августе текущего года выставке сельхозтехники, оборудования и агротехнологий TehAgroFest-2021 компания планирует представить посетителям хорошо зарекомендовавший себя на полях многих стран мира комбайн John Deere W650, а также модельный ряд тракторов John Deere мощностью 110, 125, 155 л.с.

Подробнее...

 

Victor Hropotinschii: ”Pallas™ 45 OD este unicul produs de protecția plantelor care rezolvă problema unor buruieni pe care alte produse nu reușeau să le combată”

Culturile agricole s-au dezvoltat excelent cu atâtea ploi din abundență în acest an, însă, apa din sol a favorizat nu doar răsărirea culturilor, ci și a buruienilor, care parcă au explodat pe toate câmpurile. În această situație agricultorii au nevoie de o mână de ajutor sigură care să îi ajute în procesul de combatere a buruienilor, fără să perturbe dezvoltarea culturilor agricole.

Detalii...

 

Hibrizi de rapiță Pioneer® PT275 ori PT264 - culturele adoptate de condițiile din țara noastră

Compania Corteva Agriscience este cel mai important producător de sămânță pentru fermierii din România. An de an, suprafețele însămânțate cu hibrizi de porumb, floarea-soarelui și rapiță sunt în creștere, motiv pentru care cercetarea la nivelul companiei caută să răspundă provocărilor pe care le întâmpină fermierii și să ofere hibrizi cât mai performanți. 

Detalii...

 

Уборка зерновых в Гагаузии - результаты выше плановых

На данный момент, уборка зерновых в Гагаузии в полном разгаре. Практически вся уборочная техника задействована на уборке. Средняя урожайность в данное время значительно выше плановых цифр. Лучшие результаты среди районов у аграриев Комратского района.

Подробнее...

 

Цены на ячмень и пшеницу под давлением рекордной урожайности в Украине

В июльском отчете USDA повысил прогноз урожая пшеницы в 2021 году для Украины на 0,5 млн. тонн – до рекордных 30 млн. тонн. Прогноз экспорта пшеницы из Украины был увеличен на 0,5 млн. тонн в месяц – до 21 млн. тонн, что практически равно рекорду 2019/20 МГ

Подробнее...

 

Galina Lefter: ”Legumele noastre sunt naturale, nu obișnuim să stropim cu nimic”

Galina Lefter  din satul Sărata Nouă, raionul Leova împreună cu soțul și copiii cresc de câțiva ani legume în cele două sere a câte 10 ari și pe o suprafață în câmp deschis, închiriată. Totodată antreprenoarea a devenit celebră datorită faptului că vinde nu numai legume proaspete, dar și marinate, foarte apreciate de consumatori, în special dulceața de ardei iute și de gogonele.

Detalii...

 

Cristian Băietrău: ”Avem entuziasmul necesar și ne dorim să creștem afacerea noastră armonios”

Povestea lui Cristian Băiatrău pare a fi un scenariu de film, despre cum un tânăr sosit în capitală, după câțiva ani de provocări în oraș, hotărăște să revină în satul Breanova, raionul Orhei, unde își construiește propria fermă și în pofida uimirii sătenilor, la numai 22 de ani, desfășoară o activitate cu toate șansele de a deveni o istorie de succes.

Detalii...

 

Serghei Tutovan: ”Toate lucrările în plantații trebuie făcute cu mare grijă, într-o măsură ideală”

Asociația Producătorilor de Struguri de Masă din Cahul în colaborare cu proiectul APM al USAID, a desfășurat o nouă instruire teoretico-practică cu genericul “Lucrările de întreținere în plantațiile de viță de vie, în perioada de creștere intensivă a bobițelor”. Evenimentul a avut loc in exploatația agricolă “Biyaz Salkîm” din satul Cealîc, raionul Taraclia.

Detalii...

⚡️Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter!

обратно к списку