Партнерские материалы

Elit-Tehnica, la 20 de ani de la fondare. A reușit să câștige încrederea agricultorilor prin tehnică de ultimă generație, echipă de colaboratori bine pregătiți și focusați

expoziție tehnică - AgroExpert

Elit-Tehnica și-a serbat 20 de ani de la fondare în raionul Drochia printr-o demonstrație de tehnică agricolă. La acest eveniment au participat peste 100 de gospodării agricole, iar pentru ca agricultorii, prezenți la eveniment, să fie mai aproape de distribuitorii de tehnică, administrația companiei a invitat reprezentanții brandurilor JCB din Marea Britanie , Kverneland din Germania și Mzuri din Polonia, pentru a le fi explicate direct și demonstrate atuurile tehnicii agricole de ultimă generație. Maxim Weissner reprezentantul JCB, prezent în cadrul evenimentului de la Drochia, s-a arătat onorat de interesul mare al fermierilor pentru brandul pe care îl reprezintă.

„Aprecierea colaboratorilor și încrederea clienților ne-a ajutat să creștem de la un an la altul și să devenim distribuitor, chiar exclusiv, pentru Republica Moldova al multor mărci recunoscute la nivel global. Totodată, experiența acumulată în cele peste două decenii de funcționare a contribuit la formarea celui mai complet portofoliu de pe piață, care oferă soluțiile potrivite pentru toți fermierii, indiferent de mărimea suprafeței de teren pe care o au în lucru, de tipul de sol sau de lucrare”, a explicat în cadrul evenimentului, administratorul Elit-Tehnica, Emil Guțu.

Potrivit administratorului companiei, prin intermediul celor trei filiale de la Tîrnova, Chișinău și Comrat, am reușit să răspundem nevoilor clienților din întreaga țară. Angajații companiei pot reacționa, cu rapiditate, prin departamentele specializate, oricărei solicitări.

Elit-Tehnica a fost creată acum 20 de ani și a fost unul din primii importatori de tehnică performantă. Compania asigură agricultorii din Republica Moldova cu tehnică din Europa. Suntem alături de clienții noștri nu doar prin furnizarea utilajelor și a tehnicii agricole moderne, ci și prin consultanță tehnică și comercială, service, mentenanță, suport, iar pentru viitori parteneri, prin consultanță financiară, audit tehnic și tehnologic”.

„Continuăm să creăm oportunități, să oferim sprijin la nevoie, să transmitem mai departe valori care fac diferența. Pe lângă vânzare, punctele noastre forte sunt consilierea clienților, oferirea unor soluții de finanțare, a serviciilor de garanție și post-garanție pentru tractoare și utilaje, furnizarea de piese de schimb originale, onorarea comenzilor în cel mai scurt timp, asigurarea unui service complet și asistență în perioada campaniilor agricole. Or, oamenii joacă un rol important în creșterea campaniei. Inginerii sunt instruiți în Marea Britanie, Danemarca, Germani și Italia”, a menționat Guțu.

Avem zile și ani cînd nu e ușor să menții în top activitatea pentru că suntem direct legați de circumstanțe care nu țin de noi cum ar fi 2020 pandemia lovind asupra producerii, logisticii astfel ne-am ales cu afectarea importului de tehnică. Tot în 2020 seceta a lovit dur în agricultură și a influențat posibilitatea de cumpărare a agricultorilor. În 2021 piața și-a revenit, astfel și rezultatele companiei au fost în creștere cu 70%-80%.

Administratorul Elit-Tehnica susține că în prima fază de creștere, aproximativ zece ani în urmă,  compania era distribuitorul a 12 branduri, însă acest lucru nu este tocmai bun pentru că nu poți asigura cu piese și deservire calitativă. Or, după cum spune Guțu, „am decis să ne focusăm pe anumite segmente. Este vorba de încărcătoarele telescopice, care acum patru ani erau poziționate pe un segment îngust, dar de perspectivă. În prezent cota JCB în portofoliul de business al companiei noastre este 50% față de 5% acum cinci ani. Tehnica pe care o vindem noi este una din cele mai eficiente din lume, din acest motiv în anul precedent am intrat pe piață cu tractorul Fastrac, dar și am schimbat piața cu încărcătoarele frontale și mini încărcătoare”.  

Tehnica de azi pune accent pe digitalizare, dând posibilitate ca fermierii să își poată dezvolta o afacere care să le aducă mai mult profit și plăcere. Brandurile cu care lucrează Elit-Tehnica sunt JCB, Kverneland, Mzuri, Hardi, Great Plains, și Trimble. Anul trecut au fost vândute peste 100 de unități de tehnică agricolă.

Prețurile tehnicii agricole livrate de Elit-Tehnica variază în funcție de dotări. De exemplu costul încărcătoarelor telescopice începe de la 90 de mii de euro și poate ajunge și la 150 mii de euro. Tractoarele Fastrac costă de la 220  la 250 mii de euro.

Deși tehnica agricolă este indispensabilă pentru agricultori, nu toți își pot permite să o achiziționeze cu bani cash. De aceea Elit-Tehnica are parteneriate cu companiile de microfinanțare, dar și cu cea mai mare bancă din Moldova - Moldovaagroindbank. De exemplu, doar în cinci luni ale anului curent au fost acordate credite în sumă de 15 mil. de lei pentru achiziția tehnicii, dublu față de anul 2021.

Tehnica agricolă, vândută de noi, ușurează și schimbă activitatea fermierilor, or cum zic Fermierii noștri, am schimbat 4-6 ore de muncă manuală pe 15 minute de încarcare a unei remorci de 24 tone cu un încărcător telescopic. O diferență pe zi, de 5 ore economisite fara efort, asta ne place nouă să facem cu tehnica pe care o comercializăm: să creăm oamenilor oportunități de a economisi timp și resurse. Agricultorii după achiziția tehnicii de la noi ne transmit mesaje de mulțumire și că sunt fericiți datorită timpului liber creat pentru familie, actvități personale, dezvoltare și călătorii, cum s-ar spune le dăm oamenilor timp nu doar tehnică performantă.

„Când ne-am lansat pe piață clienții noștri erau clienții mari care aveau în proprietate câte o mie de hectare. Astăzi, clienții noștri sunt și cei cu 200 – 300 de hectare”, a punctat Guțu, care s-a referit și la perioadele nefaste în care se pot pomeni fermierii. „În anul 2020 când a fost secetă, agricultorii au fost afectați și 70% dintre ei întâmpinau greutăți la plata tehnicii. Respectiv datoriile au fost reeșalonate, iar în prezent avem 2-3% dintre clienți care înregistrează restanțe la plăți”.

În opinia lui Emil Guțu, Elit-Tehnica se dezvoltă an de an și ne bucurăm de aprecierea producătorilor și agricultorilor, această dezvoltare se petrece datorită unui Management eficient, și a echipei bine pregătite de colaboratori. Oamenii din Elit-Tehnica , sunt o forță care pot atinge orice obiectiv trasat, astăzi cu siguranță pot să menționez că sunt mai mult decît mîndru de echipa mea.

⚡️Urmărește știrile Agroexpert pe-> Telegram | Viber | Facebook | Instagram | News letter! 

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!