В мире

Comisia Europeană a autorizat noi importuri de porumb modificat genetic

Автор: AgroExpert
Comisia Europeană a autorizat noi importuri de porumb modificat genetic - agroexpert.md

Comisia Europeană a autorizat două culturi de porumb modificat genetic și a reînnoit autorizația pentru o altă cultură de porumb modificată genetic, toate utilizate ca alimente și hrană pentru animale. De precizat că porumbul poate fi doar importat și nu cultivat în țările din Uniunea Europeană (UE), scrie agrointel.

Comisia Europeană (CE) a anunțat printr-un comunicat oficial că a autorizat două culturi de porumb modificat genetic și a reînnoit autorizația pentru o altă cultură de porumb modificat genetic pentru hrana animalelor. Acesta nu poate fi cultivat, ci doar importat iar autorizația a fost aprobată pentru o perioadă de zece ani. 

CE a autorizat porumbul modificat genetic pentru utilizarea ca hrană pentru animale

Conform anunțului făcut astăzi de CE, deciziile de autorizare ale porumbului modificat genetic permit doar ca acest porumb să fie importat pentru utilizare ca aliment și hrană pentru animale, dar să nu să fie cultivat în Uniunea Europeană (UE).

„Acest porumb modificat genetic a trecut printr-o procedură de evaluare cuprinzătoare şi riguroasă, care asigură un nivel ridicat de protecţie a sănătăţii umane şi animale şi a mediului”, se precizează în comunicatul CE care a fost publicat astăzi.

Autorizațiile emise de CE sunt valabile zece ani

În comunicatul emis astăzi Comisia mai subliniază că Autoritatea Europeana pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a emis o evaluare științifică favorabilă, concluzionând că acest porumb modificat genetic este la fel de sigur ca omologul său convențional.

„Autorizațiile sunt valabile timp de zece ani și orice produs fabricat din aceste culturi modificate genetic va fi supus regulilor stricte de etichetare și trasabilitate ale Uniunii Europene (UE)”, se mai arată în comunicat.

 

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!