В мире

Fermierii belgieni au asediat un port la Marea Nordului

Автор: AgroExpert
fermieri Belgia port - agroexpert.md

Фото: hotnews.ro

Fermierii belgieni au blocat mai multe puncte de trecere a frontierei cu Olanda. Despre aceasta au anunțat autoritățile din cele două țări, în semn de protest față de creșterea taxelor și a costurilor, importurile ieftine și birocrația.

Punctul de trecere a frontierei în direcția Anvers, al doilea oraș ca mărime din Belgia și unde se află al doilea port ca mărime din Europa, este unul dintre punctele de trecere blocate, potrivit unei postări pe platforma de socializare X.

Presa locală a relatat că protestele au început joi seara târziu pe partea belgiană, iar unii fermieri olandezi s-au alăturat ulterior, scrie hotnews.

Autoritățile olandeze au recomandat să nu se călătorească în Belgia vineri, dacă este posibil.

În vestul Belgiei, fermierii blochează de mai multe zile intrarea sau ieșirea camioanelor din portul Zeebrugge, parte a Portului Anvers-Bruges, iar televiziunea flamandă VRT a anunțat că aproape 2.000 de camioane sunt blocate. Poliția locală a declarat că le oferă șoferilor servicii de catering și facilități sanitare.

Un purtător de cuvânt al portului Zeebrugge a declarat miercuri că docurile se umpleau și că vor ajunge la capacitate maximă dacă protestele vor continua pe parcursul săptămânii.

Fermierii din alte părți ale Europei sunt la fel de nemulțumiți. Protestele au scos la iveală tensiunile legate de impactul asupra agriculturii al eforturilor UE de combatere a schimbărilor climatice, precum și al deschiderii ușii către importurile ieftine din Ucraina pentru a sprijini efortul de război al Kievului.

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!