В Молдове

Подборка самых интересных новостей за неделю с 03 по 09 июня 2024 года

Автор: Fiodorov Ilinca
Подборка самых интересных новостей за неделю - agroexpert.md
 

CORTEVA AGRONOMY DAY: Eveniment dedicat elitei fermierilor

Corteva Agriscience dă startul evenimentelor din seria CORTEVA AGRONOMY DAY în Republica Moldova! Fermierii sunt invitați miercuri, 12 iunie, începând cu ora 11:00, în satul Varnița, raion Anenii Noi, pentru a descoperi cele mai performante și inovatoare soluții agricole.

Detalii pe agroexpert.md

Ресурсосберегающие технологии на семинарах Agroprofi

В последних числах мая группа компаний WT Agroprofi в партнерстве с Agricos и Agrocenter EuroChem организовала семинары для фермеров-клиентов в полях агрохозяйств Organic Land (с. Ильичевка, р-н Флорешть) и Prot–C.V. (Штефан Водэ). Мероприятия посетило более 250 сельхозпроизводителей –  вдвое больше, чем планировалось изначально.

Детали на agroexpert.md

Gala Femeilor în Agricultură: Producătoarele din RM au fost apreciate

Fermierele din Republica Moldova au fost premiate în cadrul celei de-a treia ediții a Galei Femeilor în Agricultură. Evenimentul, organizat de către PRIAevents, s-a desfășurat la Chișinău și a adunat producătoare din diverse regiuni ale țării care au înregistrat succese.

Detalii pe agroexpert.md

Foto | Cum se elaborează prognoza meteo? Ziua Mediului, la SHS

Zi de zi urmărim starea vremii pentru a vedea cum să ne îmbrăcăm și dacă este necesar să ne luăm sau nu umbrela. Pe 5 iunie este sărbătorită Ziua Mediului, iar cu această ocazie Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a organizat Ziua Ușilor Deschise. Vizitatorii au avut oportunitatea de a interacționa cu experții, de a vedea cu ajutorul căror aparate se stabilesc fenomenele naturii și cum se fac prognozele.  

Detalii pe agroexpert.md

TehAgroFest-2024 – будет много приятных сюрпризов!

8-10 августа состоится шестая ежегодная Сельскохозяйственная выставка техники и технологий TehAgroFest-2024. Это уникальное для сельского хозяйства Республики Молдова событие, оно традиционно проводится в формате тест-драйв, в поле напротив агроцентра S.R.L. Sanctum AG (коммуна Тохатин, муниципий Кишинэу).

Детали на agroexpert.md

https://agroexpert.md/rus/partnerskie-materialy/luchshie-produkty-i-agrotehnologicheskie-resheniya-na-seminarah-imexagro

Bolile vișinului: Ghid practic pentru protejarea pomilor

Livezile de vișin pot fi afectate de o serie de boli. Pătarea purpurie, ciuruirea frunzelor, putregaiul și mumifierea fructelor, dar și răsucirea frunzelor sunt doar câteva dintre cele mai persistente probleme.

Detalii pe agroexpert.md

Fermierii moldoveni explorează Camerele Agricole din Austria

Câțiva fermieri moldoveni vizitează Austria pentru a se familiariza cu Camerele Agricole. Delegația condusă de secretarul general al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) Sergiu Gherciu are o ședință cu reprezentanții ministeruluiu Federal al Agriculturii, Pădurilor, Regiunilor și Gospodăririi Apelor.

Detalii pe agroexpert.md

AgricolaHub: что вы можете найти

Раскройте множество возможностей, созданных специально для сельхозпроизводителей Республики Молдова с АgricolaHub.

Детали на agroexpert.md

Poți deveni sommelier de miere: Înscrie-te la cursul de analiză senzorială

Apicultorii, procesatorii și exportatorilor de miere au posibilitatea de a deveni somelieri de miere certificați! Proiectul Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, finanțat de USAID Moldova, în parteneriat cu Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova (ANARM) anunță un curs de analiză senzorială a mierii, nivel 1. 

Detalii pe agroexpert.md

Foto | Grindina a făcut stricăciuni în mai multe localități

În seara zilei de 4 iunie, mai multe localități din țară au fost afectate de ploi cu grindină. Printre zonele unde a plouat cu grindină se numără raioanele Nisporeni, Orhei și Strășeni.

Detalii pe agroexpert.md

⚡️ Следите за новостями Agroexpert в ->  Telegram  |  Viber  |  Facebook  |  Instagram  |  News letter!